Bil Gejts: Moja deca nisu dobila mobilne telefone do 14. godine

„U našoj kući, mobilni telefoni se ne koriste tokom zajedničkih obroka. Deca su prve mobilne telefone dobila sa 14 godina, a pre toga su se žalili da mnogi njihovi prijatelji već dugo imaju telefone.” rekao je.

Pitanje kada je pravo vreme da dete dobije prvi mobilni telefon muči mnoge roditelje. Ako pitate jednog od najvećih tehnoloških giganata, osnivača korporacije Majkrosoft i velikog filantropa Bila Gejsta, evo šta će vam reći (odnosno, šta je rekao u intervjuu za The Mirror):

„U našoj kući, mobilni telefoni se ne koriste tokom zajedničkih obroka. Deca su prve mobilne telefone dobila sa 14 godina, a pre toga su se žalili da mnogi njihovi prijatelji već dugo imaju telefone.” rekao je.

„Takođe, zna se vreme posle kojeg je zabranjeno koristiti bilo kakve ekrane (TV, kompjuter, telefon) i u njihovom slučaju, to pomaže da na vreme odu na spavanje.” – dodaje jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Ako od nekog možete da prihvatite savet, onda je to svakako čovek koji je jedan od začetnika novih tehnologija, a koji svojoj deci bitno ograničava njihovu upotrebu.

Izvor: Zelena učionica

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img