Drugi upisni rok: Konačni rezultati RASPODELE UČENIKA PO SREDNJIM ŠKOLAMA na sajtu, kreće upis

Nakon raspodele učenika po srednjim školama u kojima je preostalo mesta - biće organizovan upis

Na portalu Moja srednja škola nalaze se konačni rezultati raspodele učenika po srednjim školama u okviru drugog upisno rok. Prijave za upis podnose se 4. jula od 8 do 15 časova, neposredno u srednjoj školi.

Upis u srednje škole – školska 2024/2025. godina

Za upis je predviđeno je ukupno 72.522 mesta u srednjim školama, a nakon raspoređivanja učenika za prvi upisni rok – preostalo 7.866 mesta za četvorogodišnje profile, dok je u trogodišnjim broj slobodnih 3.783.

Od ukupnog broja učenika koji su polagali završni ispit, u prvom krugu raspoređeno je 59.091 učenika, dok je njih 1.524 ostalo neraspoređeno.

U jednu od prve tri želje u okviru prvog upisnog roka raspoređeno je 81,43 odsto učenika – po prvom opredeljenju raspoređeno je 35.863 učenika, po drugom 8.147 i trećem 4.163 učenika. U okviru prvog upisnog roka – upisivanje traje od 2. do 6. jula online ili neposredno u srednjoj školi.

Nakon zvaničnog raspoređivanja učenika po srednjim školama u okviru drugog upisnog roka roditelji učenika koji ostanu neraspoređeni mogu se javiti nadležnoj okružnoj upisnoj komisiji – 5. jula ili u periodu od 20-31. avgusta.

Za sve one učenike koji iz zdravstvenih i objektivnih razloga nisu polagali završni ispit u junskom roku, moći će to da urade 14, 15. i 16. avgusta 2024.godine.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img