Velika većina đaka upisala jednu od svoje prve tri željene srednje škole

U jednu od prve tri želje raspoređeno je 81,43 odsto učenika - roditelji i učenici dobro sagledali uspeh i ostvarene bodove

Na portalu Ministarstva prosvete objavljene su informacije o prvom upisnom – broj učenika koji su raspoređeni u srednje škole nakon objavljivanja konačne liste želja.

U prvom krugu raspoređeno je 59.091 učenika, a u jednu od prve tri želje raspoređeno je 81,43 odsto učenika – po prvom opredeljenju raspoređeno je 35.863 učenika, po drugom 8.147 i trećem 4.163 učenika.

Raspoređivanje učenika za upis u srednje škole – video uputstvo

Četvorogodišnje obrazovne profile upisalo je ukupno 48.966 učenika, od čega je u gimnazije upisano 15.108. U trogodišnje obrazovne profile upisano je 10.125 učenika.

Upis u željene škole – online i u školama

Upis u srednje škole moći i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem, i iz inostrastva, korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula 2024. godine, ili odlaskom u srednju školu – navode u Ministarstvu prosvete.

Drugi upisni rok za neraspoređene

Posle prvog upisnog kruga neraspoređeni učenici, njih 1.524, imaju priliku da se u drugom upisnom krugu upišu na preostala slobodna mesta kojih je za četvorogodišnje profile 7.866, dok je u trogodišnjim broj slobodnih 3.783.

U utorak, 2. jula učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu moći će preko portala Moja srednja škola ili neposredno u osnovnoj školi da predaju listu opredeljenja, dok će 3. jula biti objavljen raspored učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima u drugom upisnom krugu, obaveštavaju na portalu Ministarstva prosvete.

10 ključnih smernica za popunjavanje liste želja za srednje škole

Za sve one učenike koji iz zdravstvenih i objektivnih razloga nisu polagali završni ispit u junskom roku, moći će to da urade 14, 15. i 16. avgusta 2024.godine.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img