Džejmi Oliver vas poziva da se borite za zdraviju ishranu dece

Džejmi Oliver, jedan od najpoznatijih kuvara na planeti odlučio je da se ozbiljno uhvati u koštac sa nezdravom ishranom i njenim posledicama. Pokrenuo je projekat “Food Revolution” kojim se bori protiv gojaznosti i dijabetesa. „Trenutno se suočavamo sa globalnom epidemijom debljine. Oko 42 miliona dece širom sveta je gojazno, a već i deca mlađa od […]

Džejmi Oliver, jedan od najpoznatijih kuvara na planeti odlučio je da se ozbiljno uhvati u koštac sa nezdravom ishranom i njenim posledicama. Pokrenuo je projekat “Food Revolution” kojim se bori protiv gojaznosti i dijabetesa.

„Trenutno se suočavamo sa globalnom epidemijom debljine. Oko 42 miliona dece širom sveta je gojazno, a već i deca mlađa od pet godina boluju od dijabetesa tipa 2. Sledeća generacija živeće kraće od svojih roditelja ako ne budemo hitno reagovali i spasili živote ovih mladih ljudi“  upozorava Oliver.

Zbog toga Džejmi poziva svoje poštovaoce i sve koji dele njegovu zabrinutost, da potpišu peticiju koju je ovaj britanski kuvar pokrenuo na sajtu Change.org, i koju je već potpisalo oko milion i po ljudi iz celog sveta.

„Želim da peticijom utičemo da vlade širom sveta preduzmu korake da se u škole uvede obavezno učenje kuvanja. Najvažnije je da mlade naučimo životnim veštinama koje će im omogućiti da vode zdravije, srećnije i plodotvornije živote. Iskreno verujem da je to ljudsko pravo svakog deteta,” kaže Džejmi.

Više o ovom projektu možete saznati na sajtu www.foodrevolutionday.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img