Fizioterapeutkinja: Prestanite deci da stavljate brojanice na ruke

„Od deset beba čije mi snimke šaljete, devet ima brojanicu… Ne preterujem… I zato apelujem na mame! Prestanite da im stavljate brojanice na ruke! Smeta njihovoj pokretljivosti!

„Prestanite da im stavljate brojanice na ruke“, glasi važna rečenica koju treba da pročitaju svi roditelji u Srbiji, piše „Zadovoljna.rs“.

Sigurno ste i sami primetili na rukama male dece i beba brojanice. Roditelji ih stavljaju deci kao jedno od verskih obeležja.

Hristina Andrašević je diplomirana fizioterapeutkinja, koja na svom Instagram profilu deli smernice za roditelje da kroz pokret usmeravaju razvoj kretanja kod beba na najbolji način.

Ona je nedavno objavila fotografiju bebe sa brojanicom oko ruke, ispod koje je napisala zašto je loše da ih bebe nose.

„Od deset beba čije mi snimke šaljete, devet ima brojanicu… Ne preterujem… I zato apelujem na mame! Prestanite da im stavljate brojanice na ruke! Smeta njihovoj pokretljivosti! Na ovoj slici možete da vidite razliku u položaju, oslonac na pod i otvaranja šake (i ne otvaranja šake). Nemojte davati detetu stimulaciju na ruci koja mu nije potrebna jer će se ta ruka drugačije kretati! A to vam ne treba! Sa aspekta pravoslavlja, brojanica služi da se broje molitve, a sigurna sam da to bebe ne rade… manite se uroka… skupljena šaka ili nemogućnost dobrog oslonca na ručni zglob je veći problem“, objasnila je Hristina.

Bilo je onih majki koje su podržale Hristinu i rekle kako su saglasne sa ovim što je napisala, ali bilo je i onih drugih.

Izvor: N1

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Biljana Vasić: Zvono za razlaz je pisnulo i sve što je bilo, polako se zaboravlja

I tako do nove oluje, do novih nezananja, do sledećeg zaprepašćenja nad stvarnošću koju živimo, do narednog nagoveštaja da je balon pred pucanjem. A oluje su ćudljive. Nikada se ne zna koja će biti naša...

Danas se obeležava SVETSKI DAN MUZIKE

Svakog 21. juna širom sveta obeležava se svetski dan muzike - umetnosti u kojoj uživamo na razne načine

Crveni meteo-alarm za naredne dane – pročitajte šta to znači

Samo što je stiglo leto - temperature već tropske zbog čega stručnjaci najavljuju da će na snazi biti crveni-meteo alarm

Objavljena rešenja za TEST IZ IZBORNOG PREDMETA – mala matura 2024

Poslednji test koji su mali maturanti polagali bio je iz predmeta koji su sami odabrali

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img