Imate li kolica za bebe ili pokretni apartman sa pet zvezdica?

Ono što su za vas ranije bili automobili, od trenutka kada kao novopečeni roditelj stupite u raskošni svet savremene bebi opreme, postaju kolica za bebe – skup statusni simbol koji ste platili više nego što se smeli i koji nemate gde da parkirate.

Piše: Jovana Papan

Među dobrostojećim roditeljima i onima koji pokušavaju da tako deluju, kolica za bebe su predmet želja, merkanja i neophodna ulaznica za „visoko društvo“ kraj bazena sa peskom iza zgrade. Zato ste se, u naletu početničkog entuzijazma i želje da startujete svoj roditeljski staž u velikom stilu, odlučili za najskuplji, mega-nabudženi model koji više podseća na pokretni apartman sa sve plazma televizorom i mini barom nego na praktično prevozno sredsvo za vašeg novog člana porodice.

Kako sam sve pokušavala (i uspevala) da pojednostavim roditeljstvo

Nisu na ceni samo modeli kojima je glavna karakteristika što se u tek dvadeset komplikovanih poteza pretvatraju iz jedne u drugu stvar koje vam uopšte nisu potrebne. Ukoliko želite da date mnogo novca za kolica, možete se odlučiti i za jedan od onih modela koji izgledaju kao toster, dizajnirani su negde u Skandinaviji i izrađeni od najnovije Nasine legure za spejs šatlove, tako da vaše dete mirne duše možete izvesti u šetnju i kada je napolju magnetna oluja, dok šibaju solarni vetrovi ili je u u toku nuklearna proba u komšiluku. Ovakva kolica, osim da ste finansijski potentni, poručuju i da ste veoma upućeni u trendove, umetnost i dizajn, te da ste uopšte, jedna veoma kul i fensi osoba.

Ovakva kolica, osim da ste finansijski potentni, poručuju i da ste veoma upućeni u trendove, umetnost i dizajn, te da ste uopšte, jedna veoma kul i fensi osoba.

Ubrzo ćete, naravno, shvatiti da je jedina prednost preskupih brendiranih kolica za bebe ta što ćete se osećati pomalo moćno kada u šetnji sretnete druge roditelje, jer, ruku na srce, one koji nemaju decu neće nimalo impresionirati činjenica da posedujete najnoviji model „kombi“ ili „trio“ sistema vodećeg brenda na tržištu bebi opreme. Shvatićete i da vam pola te fabulozne skalamerije koju još niste ni pošteno otplatili uopšte ne treba, već vam samo zauzima dragoceni prostor skupljajući prašinu. Što je još gore, da ste možda glavna faca u parkiću sa svojom bebi limunzinom S klase, ali da vašu pokretnu dečju sobu zbog veličine ne možete da progurate čak ni kroz prolaz na kasi u megamarketu, o običnim bakalnicama i da ne govorimo.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Da li će onaj ko nasrne na prosvetare ići u zatvor

Najavljene izmene Krivičnog zakonika podelile stručnu javnost na one koji smatraju da će prosvetni radnici biti zaštićeniji i druge koji su mišljenja da je reč o krivičnopravnom populizmu

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img