Koja deca su srećnija, u Rumuniji ili Nemačkoj? Ovo istraživanje će vas iznenaditi

Materijalno blagostanje, očito, ne donosi radost i zadovoljstvo deci, pokazala je jedna međunarodna studija, sprovedena u 15 zemalja po kojoj su, kako prenosi politički magazin „Spigel“, deca u Rumuniji, najzadovoljnija, dok se mali Nemci nalaze tek na devetom mestu. Studija, sprovedena medju decom starosti od 10 do 12 godina, pokazala je da se na drugom […]

Materijalno blagostanje, očito, ne donosi radost i zadovoljstvo deci, pokazala je jedna međunarodna studija, sprovedena u 15 zemalja po kojoj su, kako prenosi politički magazin „Spigel“, deca u Rumuniji, najzadovoljnija, dok se mali Nemci nalaze tek na devetom mestu.

Studija, sprovedena medju decom starosti od 10 do 12 godina, pokazala je da se na drugom mestu nalaze mali Kolumbiciji, a na trećem Turci, dok su, kao najnezadovoljniji, navedeni tinejdžeri u Južnoj Koreji.

Naučnici su u studiji, pod nazivom „Children’s World“, ukupno ispitali 36.000 dece u toku dve godine, a ovakvi rezultati nisu iznenadili školskog psihologa iz Berlina Klausa Zajfrida, koji je rekao da su deca u zemljama blagostanja zahtevna.

Deca, koja odrastaju u blagostanju veoma su zahtevna, a samim time brzo postaju nezadovoljna, rekao je Zajfrid i dodao da deca u Africi ili Aziji pokazuju zadovoljstvo, ukoliko smeju da idu u školu ili imaju dovoljno da jedu.

On je, takodje, upozorio da su mnoga deca u Nemačkoj jedva motivisana da uče i da im često veliki televizor, tehničke igrice ili novi bickl „izmame“ sreću.

 

Izvor: Blic

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

1 Komentar

  1. Potpuno izvrnuti rezultati PISA testova. Sto su blizi vrhu PISA deca sve nezadovoljnija! Pogoditze zasto!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img