Porodice koje imaju više dece su srećnije

Ljudi koji imaju četvoro i više mališana zadovoljniji su životom od roditelja koji su se odlučili za samo jedno dete.

Ovaj, na prvi pogled, iznenađujući zaključak donet je na osnovu petogodišnje studije Univerziteta u Oklandu.

U istraživanju je učestvovalo na stotine ljudi, među kojima su samohrane majke i očevi, porodice sa jednim, ali i više od četvoro dece, istopolni roditelji. Naučnici su merili zadovoljstvo ispitanika životom, stepen samopouzdanja i nivo socijalne podrške koju dobijaju od bliskog okruženja.

Nasuprot uvreženom mišljenju da se mnogočlane porodice teško nose sa organizacionim i finansijskim obavezama oko dece, familije sa četvoro i više dece su zapravo najzadovoljnije. Kako su istakli, retko im je dosadno, bližnji im pomažu, a potomstvo je za svaku pohvalu. Za razliku od razmaženih jedinaca, deca u velikim porodicama se uče odgovornosti od najmlađih dana, a starija pomažu roditeljima u brizi o mlađim.

Istraživanje je pokazalo i da su homoseksualci takođe zadovoljni svojom roditeljskom ulogom, dok su najmanje srećni samohrani očevi. Muškarci su najčešće okrivljeni za raspad porodice čak i kad objektivno nisu odgovorni.

Izvor: Novosti

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Dario Rosi: Šta li ti neki misle o meni ako stvarno sve prisluškuju?

Volim da verujem kako nikada nisam bio prisluškivan ili ozvučen. Dobro, osim ono jednom 1979/80. uz još desetak maloletnika i to u sred jedne obrazovne ustanove

Letovanje za odlikaše – 131 učenik iz Pećinaca na odmoru u Herceg Novom

Opština Pećinci je najboljim učenicima i učenicima sportistima sa teritorije ove opštine obezbedila besplatno letovanje u Herceg Novom, a ove godine je nagrađen 131 učenik

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Pratite nas

KOMENTARI

1 COMMENT

  1. Naslov ovog članka je „Porodice koje imaju više dece su srećnije“, a na kraju se izvodi zaključak „Istraživanje je pokazalo i da su homoseksualci takođe zadovoljni svojom roditeljskom ulogom“.

    Čemu ovakav kraj dobro započetog teksta? O kakvom zadovoljstvu je riječ? Čemu reklama sa bolesnu kategoriju ljudi? Ispada da je bolje biti homoseksualac nego samohrani roditelj, jer ćeš biti zadovoljniji? Da li je kod homoseksualaca prisutno istinsko zadovoljstvo roditeljstva ili je u pitanju nešto drugo?

    Ovakva istraživanja su manipulativnog karaktera. Homoseksualci su seksualno izvitoperene osobe i uopšte nisu primjer za roditeljstvo. Po ovoj logici može se reći da su i transvestiti i biseksualci takođe zadovoljni svojom roditeljskom ulogom. Poruka na kraju vašeg teksta je ova: biti izopačen roditelj je „in“, a loše je ko je samohrani roditelj, samo zato što neka „istraživanja“ govore da će takvi po pravilu biti „nesrećni“. Samo još da dodate i poruku samohranim roditeljima da prekrate sebi „tako nesrećan život“, jer eto baš su oni najnesrećniji po toj skali istraživanja, pa još treba i homoseksualcima da zavidimo na „ponosnom“ roditeljskom staranju!

    I još nešto: kada pišete tekst, zašto nema autora teksta. Da nije i sam autor pripadnik „mučeničke i ponosne“ „lgbt populacije“, a mi koji smo iz tradicionalo hrišćanskih sredina smo budale, kojima treba lekcija roditeljstva, baš od takvih!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img