Ocu koji je šutirao sina u školi u Doljevcu godinu dana kućnog zatvora

Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, koji je okrivljeni postigao sa tužilaštvom.

Osnovni sud u Nišu osudio je B.L. (49) iz doljevačkog sela Kočane na godinu dana zatvora u kućnim uslovima, uz primenu mere elektronskog nadzora zbog nasilja u porodici čija je žrtva bio njegov četrnaestogodišnji sin.

Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, koji je okrivljeni postigao sa tužilaštvom.

Protiv B.L. je pokrenut krivični postupak jer je 7. juna u dvorištu škole u Doljevcu, pretukao sina – tako što ga je izvukao iz grupe dece koja je proslavljala završetak osnovne škole, zatim ga oborio na zemlju i šutirao.

Dečak je srećom prošao bez težih posledica, čemu je doprinelo i to što je jedna od nastavnica uspela da povuče oca i odvoji ga od sina.

Prema nezvaničnim informacijama, B.L. je napao sina jer ga je ovaj slagao da će ostati duže u školi zbog časa informatike, a zapravo je sa godinu dana starijim drugarima bio u školskom dvorištu na proslavi male mature.

Nakon incidenta koji je slučajno snimljen telefonom, oglasile su se i komšije i poznanici porodice iz Kočana, a svi su stali u odbranu B.L, uz obrazloženje da je napao sina jer je počeo da se druži sa lošim društvom i slagao ga da je na času.

Nastavnici u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ istakli su nakon incidenta da porodica nije problematična, da su i dečak i njegova sestra dobri đaci i sportisti.

B.L. je posle hapšenja bio u pritvoru koji mu je uračunat u kaznu zatvora.

Izvor: Novi magazin

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img