Osam stvari koje deca moraju da nauče da rade sama pre nego što postanu tinejdžeri

Iz svog pozamašnog roditeljskog iskustva, ova mama nabraja - koje stvari morate naučiti svoju decu da rade sama pre nego što uđu u tinejdžerske godine.

8. Učenje

Deca treba da znaju da vam je njihov školski uspeh važan – to treba da im pokažete time što ćete razgovarati sa njima, postavljati pitanja, ohrabrivati ih i podsticati. Ali, tu treba da povučete crtu. Niste vi đaci i nije na vama da poznajete školski plan i program bolje nego deca. Moraju postati samostalni i shvatiti da je škola njihov posao i njihova briga, od koje zavisi njihova budućnost.

 

Ova mama poručuje – ne zaboravite da je glavni cilj roditeljstva, podići sposobne odrasle ljude. Da biste uspeli u tome, morate se na vreme povlačiti iz svih oblasti u kojima deca mogu da se snađu sama!

Priredila: Jovana Papan

Izvor: Red trycicle

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img