Postala je roditelj i shvatila da je kao šef bila užasna prema majkama

"Kada sam pre pet godina ušla u kancelariju urednice kompanije sa kojom smo razmatrali partnerstvo, odustala sam od čitavog posla čim sam videla bezbroj fotografija male dece na njenom radnom stolu."

“Još uvek se stidim kad se toga setim” započinje svoju ispovest Ketrin Zaleski, danas predsednica organizacije PowerToFly koja traži poslove ženama, pre svega majkama. “Kada sam pre pet godina ušla u kancelariju urednice kompanije sa kojom smo razmatrali partnerstvo, odustala sam od čitavog posla čim sam videla bezbroj fotografija male dece na njenom radnom stolu. Odlučila sam da je isuviše majčinski nastrojena da bi bila sposobna za celu stvar.”

Nije to bila jedina majka čiju radnu etiku je Zaleski nipodaštavala, radeći kao urednica u Vašington Postu i Hafington Postu tokom svojih dvadesetih. Evo na kakve sve načine je diskriminisala majke:

Koliko zaposlena mama može uopšte da provodi vreme s decom?

 1. Potajno je kolutala očima kada neka od majki ne bi došla na piće sa kolegama na kraju radnog vremena, dovodeći u pitanje njihovu “posvećenost” iako bi one dolazile na posao dva sata pre nje, dok bi ona još lečila jutarnji mamurluk.
 2. Nije se protivila otpuštanju žena od kojih se očekivalo da uskoro zatrudne.
 3. Bila je ravnodušna kada je prisustvovala intervjuisanju kandidatkinje za posao, majke troje dece, i slušala kako je šef pita “Kako uopšte zamišljate da budete posvećeni poslu i svoj toj deci u isto vreme?” Nije ni na koji način pružila podršku, iako je u pitanju bila vrhunska producentkinja vesti, koja mu je odgovorila “Verovali ili ne, volim da u toku dana nisam kraj dece, baš kao i vi.”
 4. Redovno je zakazivala sastanke u 16:30. Ni na kraj pameti nije joj bilo to da roditelji možda treba da idu po svoju decu u vrtić. Bila je opsednuta pokazivanjem svoje posvećenosti poslu i ostajanju u kancelariji “do kasno” iako bi počinjala da radi tek u 10:30, za razliku od roditelja, koji bi dolazili u 8:30.
spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

1 KOMENTAR

 1. Za valjani odgovor je potrebno samo gledati malo TV kanal „Animal chanel“ i
  videti kako drugi sisari podizu bebe. Po danasnjim autorima vecina bi razmazila dete
  a posebno covekoliki majmuni. Kako te zivotinjke opstaju milionima godina u, za
  danasnjeg coveke, vrlo surovim uslovima, znaci da svoju decu nisu razmazili!
  Slika je danasnje covekove emocijalne sakatosti da emocionalno ignorisemo malu
  decu a neprirodno obasipamo emociama odraslu decu!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img