Profesori fizičkog: Vežbanje za vreme odmora neodgovorno i neizvodljivo!

Profesori fizičkog vaspitanja se protive predlogu ministra i tvrde da model tri puta 30 minuta nema uporište sa organizacijskog, didaktičko-metodičkog, niti zdravstvenog aspekta nastave fizičkog vaspitanja

Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta protivi se predlogu ministra prosvete Mladena Šarčevića da se predmet fizičko vaspitanje izabrani sport zameni časom informatike, kao i da saglasnost za takav predlog nikada nije dalo nijedno sturčno udruženje, uključujući i Udruženje pedagoga fizičke kulture Beograda, sa čijim je predstavnicima ministar imao razgovor.

Mi u potpunosti podržavamo inicijativu za izmenu Nastavnog plana i programa fizičkog vaspitanja koju je mr Goran Petrović podneo Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ispred Udruženja pedagoga fizičke kulture Beograda, koje je članica našeg saveza – kažu iz Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta.

Po tom predlogu, objedinili bi se predmeti Fizičko vaspitanje Izabrani sport i Fizičko vaspitanje u jedan predmet sa tri časa nedeljno, ali i uvele obavezne sekcije u još dva dana tokom nedelje, kako bi učenici imali svakodnevne fizičke aktivnosti.

Profesori fizičkog vaspitanja se protive predlogu ministra i tvrde da model tri puta 30 minuta nema uporište sa organizacijskog, didaktičko-metodičkog, niti zdravstvenog aspekta nastave fizičkog vaspitanja i nema nikakve veze sa edukacijom učenika – nastavom, niti se ijedna fizička aktivnost u predloženom trajanju može nazvati sportom.

– Mišljenja smo da je neodgovorno organizovati vežbanje za vreme trajanja odmora između časova kada deca treba da se odmore, jedu i slično. Vežbanje u vidu rekreativnih pauza se pokazalo u praksi kao neizvodljivo – poručuju iz ovog saveza.

Izvor: Blic 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kako da upravljate svojim finansijama – ako vam to nije jača strana

Donosimo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da upravljate svojim finansijama - ako vam to inače ne ide od ruke

Uputstvo za popunjavanje LISTE ŽELJA – mala matura 2024

Popunjavanje liste želja prethodi upisu u željenu srednju školu - pročitajte uputstvo koje olakšava ispunjavanje svih koraka

Raspoređivanje učenika za upis u srednje škole – video uputstvo

Upis u srednju školu sledi nakon popunjavanja liste želja i nakon raspoređivanja učenika na osnovu lista opredeljenja

KONAČNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA – mala matura 2024

Na zvaničnom portalu Moja srednja škola objavljeni su konačni rezultati završnog ispita

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img