Škole u Teksasu uvode fizičko kažnjavanje neposlušne dece?

Ovaj metod disciplinovanja primenjivao bi se prema jasnim pravilima i samo uz pristanak roditelja.

Tri škole u američkoj državi Teksas saglasile su se da uvedu batine kao vid kažnjavanja neposlušne dece, ali ta mera će moći da se primenjuje samo na deci čiji su roditelji dali pristanak, objavio je britanski „Indipendent“.

U pitanju su škole u gradu Tri Rivers koje pohađaju deca od četiri do 18 godina.

Jasna pravila

Za kažnjavanje su propisana jasna pravila – učitelji i nastavnici moći će da koriste drvenu palicu kako bi kaznili neposlušne učenike.

Svaki učenik dobiće po jedan udarac za svaku „vralogiju“ kao na primer za kršenje pravila ponašanja u učionici ili za neslušanje učitelja.

Ipak, neće svi nastavnici moći da koriste drvenu palicu – na to će pravo imati samo vaspitači i direktor, napominje britanski list.

Endru Amaro, koordinator za vaspitanje u kampovima osnovnih škola u okrugu i predlagač nove/stare mere, veruje da će se na ovaj način efikasnije vaspitavati deca uzrasta od četiri do 12 godina.

Amaro kaže da je on bio kažnjavan na taj način kao učenik i da je to na njega delovalo.

„Veoma je uticalo na mene. Znao sam da ako upadnem u nevolju sa nastavnicima i pokažem nepoštovanje, šta god bilo u pitanju, znao sam da ću dobiti ‘po turu’ od direktora“, priseća se Amaro.

Izvor:  RTS

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img