20 trikova za disciplinovanje dece uzrasta od jedne do tri godine

Sa malim detetom nekada je vrlo teško izaći na kraj, stoga smo izdvojili 20 trikova za pravilno disciplinovanje dece koje su odobrili stručnjaci.

16. Mudro koristite ignorisanje

Kada mu uskratite svoju pažnju na efikasan način, dete zaista može razumeti poruku. Dobra ideja je da ne obraćate pažnju na njega, i to minut po svakoj godini uzrasta. Sasvim je u redu ako pustite dete mlađe od dve godine da samo otplače svoje na podu. Samo budite pažljivi – neka lokacija bude potpuno sigurna za dete. Rezervišite ovaj disciplinski postupak za određeno ponašanje, na primer ujedanje drugog deteta.

17. Nemojte praviti nagodbe ili obećanja

Ukoliko budeš dobar, kupiću ti igračku – izbegavajte. U suprotnom ćete stvoriti dvogodišnjaka čije lepo ponašanje dolazi samo uz nagradu.

18. Menjajte strategiju s vremena na vreme

Ono što je odlično funkcionisalo kada je dete imalo 12 meseci verovatno neće imati efekta i sa dve godine. Kako raste, morte prilagođavati svoje strategije.

19. Nemojte reagovati ishitreno

Iako će vas često povući, nemojte se ponašati isto kao dete. Morate biti odrasla osoba u takvim situacijama. Postoji mnogo efektinijih načina od šamara ili vikanja. Ukoliko vas dete iznervira, udaljite se, udahnite, pa onda odaberite način na koji ćete reagovati.

20. Podsećajte dete da ga volite

Uvek je dobra odluka da diskusiju završite na pozitivan način. Na taj način ćete pokazati detetu da ste spremni da nastavite dalje, a ne da se držite problema. Uz to ćete mu usaditi i važnu stavku – da sva ograničenja postavljate baš zato što ih volite.

Izvor: Yumama

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Ove godine manje mesta za upis u srednje škole – MALA MATURA 2024

Za upis u srednje škole ove godine će kvota biti nešto veća, jer je smanjen broj mesta u odnosu na prethodnu školsku godinu

Nijedna ćelija u organizmu ne može pravilno da funkcioniše bez dovoljne količine DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi od DHA.

Pravila ponašanja za polaganje MALE MATURE – šta đaci nose, čime pišu i kada moraju stići u školu

Za polaganje male mature osmaci se uveliko pripremaju, a ovo su pravila koja moraju poštovati kada dođe vreme za testove

Mala matura na Viberu – kanal za sve informacije

Od sada informacije vezane za malu maturu i upis u srednju školu mogu se pratiti i preko Viber-a

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img