9 stvari koje neću da radim sa svojim drugim detetom

Postoji bezbroj stvari koje sam uradila sa prvim detetom, a koje neću ponoviti sa drugim – jer sam naučila da ne treba. Ovo su neke od tih stvari.

Meredit Gordon iz Los Anđelesa glumica je i stendap komičarka. Osim toga, ona je i blogerka i piše o svemu od svakodnevnih stvari od scenarija za film. Ona ima dvoje dece i ne želi da se ophodi isto prema njima. U tekstu koji je objavila na svom blogu objašnjava zbog čega.

Ja nemam fotografije sebe kao bebe. Ozbiljno. Te fotografije ni ne postoje. To je zato što sam ja najmlađa od tri ćerke mojih roditelja koji su očajnički želeli dečaka. Kad sam se rodila, oni nisu imali ni ime spremno. Kada su videli da nisam dečak, počeli su da mi traže ime i dali su mi ga po glumici koja je u tom trenutku bila na televiziji u bolničkoj sobi.

Pročitajte i: Kako da vas dete posluša iz prve

Ne žalim se što nemam fotografije sebe kao bebe. Srećna sam što bar imam ime: majka

Ali sam sebi obećala da ću biti drugačija sa svojom decom. Ponašaću se prema njima potpuno isto, rekla sam sebi pre nego što sam postala majka, znajući da se najmlađe dete u prorodici često oseća kao manje važno.

A onda sam primetila da mi je kuća puna fotografija mog sina, koji je prvo dete, dok je samo jedna ćerkina fotografija bila uramljena. Kada sam to shvatila, ponadala sam se da mi je ćerka još uvek previše mala da bi primetila „nadmoć“ svog starijeg brata.

Pročitajte i: Dr. Zoran Milivojević: Mlađe i starije

Ali iako imam manje njenih uramljenih fotografija po kući, ona ima prednost u tome što ima iskusnu majku. Postoji bezbroj stvari koje sam uradila sa prvim detetom, a koje neću ponoviti sa drugim – jer sam naučila da ne treba. Ovo su neke od tih stvari.

1) STALNO OBLETANjE

Moje drugo dete nema majku koja stalno leti i skakuće oko nega zabrinuta da li će biti dobro i uplašena da se ne slomi.

2) NA SVAKA DVA MINUTA PROVERAVANjE DA LI DIŠE

Proveravaću da li diše, samo ne na svaka dva minuta. Biću mnogo vedrija i mirnija.

3) ČUČANjE KOD VRTIĆA

Kada je moj sin krenuo u predškolsko, ja sam plakala. Bila sam zabrinuta i pitala sam se da li će biti srećan, da li je na pravom mestu sa pravim ljudima. Zato sam u početku stalno bila u blizini vrtića, što je bilo blesavo.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img