Bajka utorkom: Evo zašto ti ne uspeva mantra „Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem.“

Saznaćeš ko je smislio ovu mantu (stvarno) i kako da ti radi

Svake večeri pre spavanja pročitam par stranica, nekada to bude 10,20, 30, a nekada samo jednu, trudim se da to bude redovno. Bolje jedna rečenica nego ništa.

Profi sportisti i svako ko bilo šta radi „profi“, pa možda i ti, imaju jedan problem koji nekako nije logičan.

Logično bi bilo da ja kao bivši maratonac mnogo lakše od tebe počnem ponovo da trčim kada poželim. Zapravo je meni teže nego tebi koji nisi potrčao u životu osim za autobusom.

Možda se pitaš zašto?

Kada bi krenuli sa trčanjem vama bi sasvim dovoljno bilo da danas istrčite 500 metara, sutra 1000, pa za par nedelja 2000 i to bi za vas bio uspeh. Veliki uspeh.

Ja sam mogao nekada opušteno da istrčim 10km. Bez pripreme. Nakon dve godine ja čekam uslove: da uzmem bolje patike, da planiram barem sat vremena…i razne izmišljam fore….Sve to radim zato što je moj start na 8-10km i ja za 2000 metara neću ni da počinjem.
Ne obuvam patike za tu mizeriju 😉

Zato nikada neću početi, a ti ćeš se spremiti za svoj maraton za 6 meseci i pobediti me.

Svi smo nekada u nečemu bili „profi“ i sada nas to koči. Ako nemamo „uslova“ da pročitamo 100 strana ne krećemo da čitamo, zato su nam police pune nepročitanjih ili započetih knjiga.

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem.

Dugo mi je trebalo da shvatim ovu rečenicu koja me je pre svega nervirala, nekako mi je izlizana bila i nije mi radila.

Možda je znaš iz filma „Sjećaš li se Dolly Bell?“ Zapravo je to rečenica mog rođaka iz Francuske psihologa Emila Coué-a (Kue). Emil je stvorio novi smer u psihoterapiji nazvan „kueizam“, a koji se zasniva na autosugestiji i podrazumeva svakodnevno ponavljanje mantre „Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem!“ ujutro nakon buđenja i naveče pred spavanje.

Pitaš se zašto mi nije radila? Zašto ne radi tebi?

Zato što ne vredi samo pričati, Emil nas je malo zeznuo, nije rekao do kraja. Ovu mantru treba živeti. Danas 10 stranica knige za ceo dan i 300 metara je na kraju meseca jedna pročitana knjiga, i 9 km… na kraju godine to je 12 pročitanih knjiga i 108 km. Za 5 godina to j 60 pročitanih knjiga… i puno kilometara (540).

Zato većini i neuspevaju ciljevi. Ko je nekada meditirao satima, trčao maratone, čitao po 100 strana dnevno… ispod časti mu je da poćuti 5 minuta, da prošeta 1000 metara, da pročita 10 stranica knjige….

Pazite se ovog „ispod čašti“. U tom vakumu su mnogi uspešni okončali.

Srećan utorak svakome ko diše, čim to možeš možeš i mnogo više.

Johny – mali u nivou časti 🙂

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img