„Bože, gde sam pogrešila?“ ili nema goreg od nezahvalnog deteta

"Slušam osamnaestogodišnjeg komšinkinog sina kako viče na nju: "Umukni, glupačo! Izlazi iz moje sobe, debilko", i srce mi se cepa.

‘Pitam se: da li ga je previše volela? A, kako se može premalo ili previše voleti sopstveno dete? Je li ćutala kada je još kao mlađi digao glas na nju, terao inat ili bio tvrdoglav?’, reči su jedne žene na Fejsbuku, koje su pokrenule buru emocija u nama i lavinu komentara na internetu.

Roditeljima dani prolaze u preispitivanju. Pored svih obaveza, i ono malo slobodnog vremena koje uspeju da ugrabe, i njega potroše na „vraćanje filmova“ i donošenje novih odluka i taktika kako bi dostigli svoj cilj – da svoje dete pretvore u čoveka. Zahvalnog čoveka.

Ponekada nas na preispitivanje podstakne ponašanje naše dece, a ponekad nas na to natera neko dete sa igrališta, čak i neke situacije na koje naiđemo u prolazu. Mamu blogerku, koja piše pod imenom Happy Chez Moi, na razmišljanje je navelo komšijsko dete.

Situaciju je opisala na Fejbuku, a osim nje, veliki broj njenih prijatelja i pratilaca priključilo se raspravi. Njen post vam prenosimo u celosti:

„Slušam osamnaestogodišnjeg komšinkinog sina kako viče na nju:

„Umukni, glupačo! Izlazi iz moje sobe, debilko“, i srce mi se cepa.

Gde je ta mama pogrešila? I ona je provela nesane noći uz njegovo bolesno telašce, i ona ga je hranila, vodila u školu, kupovala poklone umesto Deda Mraza, i ona strepela, brinula, volela ga, brisala suze, ljubila ubivena kolena.

Nju želim da zagrlim, a njemu da lupnem šamar po kome bi me zapamtio za ceo život kada do mene dopru kroz zid sobe njegove reči besa upućene osobi koja ga voli najviše na svetu. Pitam se: da li ga je previše volela? A, kako se može premalo ili previše voleti sopstveno dete? Je li ćutala kada je još kao mlađi digao glas na nju, terao inat ili bio tvrdoglav? Da mu nije možda previše popuštala, sve mu dozvoljavala ili je možda činila upravo suprotno? Toliko pitanja dok joj dušu razdire glas pun besa, glas deteta koje ne bira reči da bi je povredio i uvredio?

Čujem je ponekad dok ispraća sina na vratima:“ Zakopčaj se, hladno je“.

„Ostavi me na miru!, dreknuo bi zalupivši vrata.

Nema goreg od nezahvalnog deteta. Nema goreg pitanja od :“Bože, gde sam pogrešila?“, glasio je post.

Izvor: Yumama

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Dario Rosi: Šta li ti neki misle o meni ako stvarno sve prisluškuju?

Volim da verujem kako nikada nisam bio prisluškivan ili ozvučen. Dobro, osim ono jednom 1979/80. uz još desetak maloletnika i to u sred jedne obrazovne ustanove

Letovanje za odlikaše – 131 učenik iz Pećinaca na odmoru u Herceg Novom

Opština Pećinci je najboljim učenicima i učenicima sportistima sa teritorije ove opštine obezbedila besplatno letovanje u Herceg Novom, a ove godine je nagrađen 131 učenik

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img