Brkini kuvari u akciji: slatka užina za drugare

Dečaci i devojčice iz vrtića Povratak prirodi  dobili su priliku da se prvi put okušaju u kuhinji,  uz pomoć  Lepog Brke.     Dok su mlađi drugari spavali, ovi nešto stariji su došli na divnu ideju da im spreme slatku užinu koja će ih dočekati posle sna. Tu ideju, priznaju dečaci i devojčice, ne bi […]

Dečaci i devojčice iz vrtića Povratak prirodi  dobili su priliku da se prvi put okušaju u kuhinji,  uz pomoć  Lepog Brke.

 

 

Dok su mlađi drugari spavali, ovi nešto stariji su došli na divnu ideju da im spreme slatku užinu koja će ih dočekati posle sna. Tu ideju, priznaju dečaci i devojčice, ne bi baš lako realizovali da nisu imali pomoć jednog odraslog i u kuhinji iskusnog dečaka – Lepog Brke. Brkin predlog za iznenađenje malih drugara bio je – pita sa jabukama.

Prvi korak bio je razvijanje testa. Tu su se deca već smotala jer nije bilo lako oponašati Brkine pokrete i činilo se kao da je nemoguće dostići da vam testo bude jednako tanko kao Brkino. No, Brka je ispao pravi prijatelj i svakome ponaosob pomogao da svoje testo dovede do savršenstva.

lepi brka kuva s decom

Nakon  spoznaje da spremati pitu nije tako lako kao što se činilo, došao je slađi deo. Slađi jer su skoro svi sastojci koji su bili ponuđeni bili veoma slatki i ukusni. Nekoliko malih kuvara nije odolelo da ne proba sve sastojke i po nekoliko puta, obično kada niko nije gledao.

lepi brka kuva s decom

Pored sitno izrendane jabuke, svaki kuvar je mogao sam da odabere koje sastojke želi da doda u svoju pitu. Neke je neodlučnost navela da naprave pitu sa višesastojaka nego što mogu da progutaju. No, o ukusima ne vredi raspravljati. Nije nemoguće da neko za užinu poželi pitu sa jabukama koja u sebi ima još i suve šljive, višnje, badem, orahe, lešnik i brusnice. Lepi Brka se nije ljutio na svoje učenike, ali im je dao savet da im pite ne moraju patiti od prenatrpanosti i da su tri različita sastojka sasvim dovoljna.

lepi brka kuva s decom

Mlade kuvare je posebno fascinirao Brkin trik kojim dok si rekao keks (ili ga smazao dok niko ne gleda) pitu zavije u obliku pužića.  Mnogo su se trudili da naprave pužiće po tom uzoru i mora se priznati da su u tome uspeli jer se nakon pečenja stvarno nije znalo koje su delo učitelja, a koje učenika.

lepi brka kuva s decom

Nije bilo nimalo lako sačekati da se pite ispeku. Naročito je bilo teško ovima koji nisu zabušavali i jeli sastojke dok Brka nije gledao. No, i tom čekanju je došao kraj. Zabavnom satu sa Brkom usledilo je divno posle podne prošarano osmesima probuđenih drugara. Užina je bila toliko dobra da se već pri poslednjim zalogajima rodila ideja za novu kulinarsku akciju.

Dakle, Brko, šta ćemo sutra?

Tekst: Marko Đorđević

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kako da upravljate svojim finansijama – ako vam to nije jača strana

Donosimo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da upravljate svojim finansijama - ako vam to inače ne ide od ruke

Uputstvo za popunjavanje LISTE ŽELJA – mala matura 2024

Popunjavanje liste želja prethodi upisu u željenu srednju školu - pročitajte uputstvo koje olakšava ispunjavanje svih koraka

Raspoređivanje učenika za upis u srednje škole – video uputstvo

Upis u srednju školu sledi nakon popunjavanja liste želja i nakon raspoređivanja učenika na osnovu lista opredeljenja

KONAČNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA – mala matura 2024

Na zvaničnom portalu Moja srednja škola objavljeni su konačni rezultati završnog ispita

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img