Celo odeljenje se ošišalo u znak podrške bolesnom drugaru Stefanu

Učenici se ošišali u znak solidarnosti sa svojim drugom koji boluje od maligne bolesti

Dečaci odeljenja VII/1 Osnovne škole “Knez Lazar” iz Donje Gušterice, na Kosovu i Metohiji, pokazali su svima šta znače drugarstvo i humanost. U znak solidarnosti sa svojim drugom Stefanom, koji boluje od malignog oboljenja štitne žlezde, ošišali su se do glave, kako se nakon povratka sa terapije njihov drug bar donekle ne bi osećao neprijatno.

Ovu akciju su realizovali uz podršku odeljenjskog starešine, ali i ostalih učenika ove škole.

celo odeljenje se osisalo– Dao sam predlog, pošto je naš drug bolestan da se svi ošišamo da bi mu pružili podršku –  rekao je za 021 Jovan Jovanović, Stefanov drug.

Drugi kaže da su na ovaj način želeli da mu pokažu da se ne razlikuje od nas.

– Želeli smo da mu pružimo moralnu podršku da istraje u tome – kaže Dušan Ničić, dok je Nikola Filić dodao da na ovaj način žele da mu pokažu da to može svakom da se desi i da je to izlečivo.

Stefanovi roditelji nisu mogli da skupe snage i govore o bolesti svog deteta, ali je mali Stefan pokazao da je veliki borac i u telefonskom razgovoru rekao da je u kontaktu sa drugovima i da zna da su mu priredili iznenađenje, napominjući da jedva čeka da se nađe s njima.podrska drugu

– Često se čujem sa svojim drugarima, znam da su mi priredili neko iznenađenje, ali ne znam o čemu je reč. Trenutno sam u bolnici u Beogradu sa roditeljima, terapija deluje, doktori su dobri prema meni i nadam se da ću za nekoliko dana biti na Kosovu, da ću se vratiti svojoj kući, školi i drugovima – rekao je Stefan Tomić za “RTK live”.

Stefanovo lečenje iziskuje i veće troškove, ali za prikupljanje bilo kakve novčane pomoći neophodan je zahtev i odobrenje roditelja, ističe direkor škole.

– To ne može bez roditelja, ne bih voleo da uvredimo nekoga. Neka od vas potekne inicijativa, ako su roditelji spremni, neka upute zahtev školi, a mi bismo taj zahtev sproveli i u matičnoj, ali i drugim školama – objašnjava direktor Milorad Filipović.

Mesto u prvoj klupi do zida u učionici VII/1 je prazno, a drugovi nestrpljivo čekaju Stefana da im se pridruži.

Pogledajte video:

Izvor: Blakanpress

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Marija Montesori o izgradnji volje kod deteta

Knjiga “Upijajući um” najdetaljnije predstavlja teoriju vaspitanja Marija Montesori do koje je došla višedecenijskim proučavanjem i radom sa decom.

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img