Mihail Labkovski: Pet saveta kako postati dobar otac

Ako želite da imate pravi, blizak i poverljiv odnos sa svojom decom, nemojte čekati da napune petnaest godina - kupajte ih, povijajte, hranite na flašicu i kašikom, ustajte noću i idite u šetnju preko dana, uvek budite tu - ne bukvalno, već dušom i mislima.

– Nemojte se ženiti ili pristajati na to da vaša žena rodi ako ne osećate potrebu da postanete otac. U idealnom slučaju, trebalo bi da budete spremni, da želite to i, što je najvažnije, da imate snage i vreme- na za to.

– Razvijajte svoju emocionalnost, naučite da pružate i prihvatate ljubav, naučite da osećate i izražavate svoja osećanja.

– Ako želite da imate pravi, blizak i poverljiv odnos sa svojom decom, nemojte čekati da napune petnaest godina – kupajte ih, povijajte, hranite na flašicu i kašikom, ustajte noću i idite u šetnju preko dana, uvek budite tu – ne bukvalno, već dušom i mislima.

– Naučite da se igrate naizgled besmislenih dečjih igara.

– Ne opterećujte svoju decu svojim očekivanjima, ne odgajajte ih da budu odlični učenici, astronauti, Bil Gejts, akademik Landau – prihvatite ih onakvima kakvi jesu…

Ako je neko imao oca koji je sve ovo znao da uradi… Koliko smo mu zahvalni, zar ne? Zauvek zahvalni.

Oni koji su imali i imaju takve očeve odrasli su u samouverene ljude, a svakako su srećniji i zdraviji od svih ostalih…

Odlomak iz knjige „Želim i hoću“, psihologa Mihaila Labkovskog, u izdanju Imperativ izdavaštva
__________________________

Mihail Labkovski je psiholog sa preko 40 godina iskustva, autor knjiga i jedinstvene metodologije „6 pravila“. Magazin Forbes ga je proglasio jednim od najpoznatijih psihologa u Rusiji.

Prva knjiga Labkovskog, „Želim i hoću“, je najprodavanija knjiga u istoriji ruske publicistike. Ona sadrži praktične savete o tome kako da promenite svoj život na bolje, da se oslobodite straha, da budete srećni i da uvek radite ono što želite. Zahvaljujući svojim emisijama na radiju i televiziji, kao i javnim konsultacijama, Mihail Labkovski je promovisao ideju psihologije, učinio je dostupnom i ulazio u svaku kuću.

Posebnost pristupa Labkovskog je njegova – konkretnost. On uvek daje najjasniji odgovor na svako najteže pitanje. Njegovi iskazi i saveti toliko su radikalni da su mnogi u početku iznenađeni, ako ne i šokirani. Autor se u svojim preporukama ne krije iza pojednostavljenog jezika, već jasno izlaže uzroke problema. I što je najvažnije, on zna kako da se konkretan problem reši – bez rovarenja po psihološkim traumama iz detinjstva i pomne analize vaše prošlosti.

Ako neko ima znanje i želju, onda je sasvim moguće promeniti sebe i svoj život nabolje. Svrha objavljivanja ove knjige je lična sreća svakoga ko je pročita.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Dario Rosi: Šta li ti neki misle o meni ako stvarno sve prisluškuju?

Volim da verujem kako nikada nisam bio prisluškivan ili ozvučen. Dobro, osim ono jednom 1979/80. uz još desetak maloletnika i to u sred jedne obrazovne ustanove

Letovanje za odlikaše – 131 učenik iz Pećinaca na odmoru u Herceg Novom

Opština Pećinci je najboljim učenicima i učenicima sportistima sa teritorije ove opštine obezbedila besplatno letovanje u Herceg Novom, a ove godine je nagrađen 131 učenik

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img