Montesori rečenice koje treba da koristite i u vašoj kući

Iako vaše dete ne ide u Montesori školu, Montesori rečenice možete lako da unesete u vaš dom i posmatrate kako vaše dete razvija nezavisnost i koncentraciju

„Šta tačno želiš da ti pomognem?“

montesori savetiU Montesori učionicama deca su odgovorna za mnoge stvari uključujući i vođenje računa o sopstvenom okruženju. Deca obično sa ponosom obavljaju svoje dužnosti kao što je aranžiranje cveća za sto, zalivanje bašte, pranje prozora i stolova i sl.

Ponekad posao bude prevelik. Tada je dobro pitati dete u čemu možemo da pomognemo. Ne želimo da pošaljemo poruku detetu da je nesposobno da uradi nešto, ali ne želimo ni da ga opteretimo.

Na primer: Ako je dete umorno a treba da pokupi lego kocke, to može biti opterećenje za njega. Međutim, situacija ne mora da se pretvori u sve ili ništa. Pokušajte da ponudite detetu pomoć tako što ćete pitati koju boju vi da skupite, a koju će ono skupiti. Ili recite na primer da ćete vi biti zaduženi za crvenu boju a dete za plavu. Pokažite detetu da ste zajedno u tome.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img