Neke majke u Srbiji objavlju “erotične” slike ćerki zbog para

Viđamo mame koje verovatno imaju višak slobodnog vremena pa otvaraju devojčicama samostalne profile i zaista ih predstavljaju na malo erotičniji, provokativniji način.

Katarina Jonev stručnjak za bezbednost dece na Internetu uključila se uživo u emisiju “150 minuta”, gde je komentarisala slučaj osmogodišnje ukrajinske blogerke, koja na društvenim mrežama objavljuje fotografije sa dečkom, a ukazala je i na opasnosti koje vrebaju najmlađe. .

Da podsetimo, osmogodišnja blogerka, koja ima milione pratilaca na društvenim mrežama, u vezi je sa 13-godišnjim dečakom. Sve to podržava i njena majka, koja inače kontroliše devojčicine naloge na društvenim mrežama. Da li je ovakvo ponašanje betbedno, objasnila je Joneva:

“Daleko od toga da je reč o bezbednom ponašanju na Internetu. Složiću se da je toj devojčici ukradeno detinjstvo. Stvar koja mi je bila okidač kada sam pročitala ovu vest jeste da majka zapravo prodaje intimnost, privatnost, reputaciju i izgled svoje ćerke. Koliko god se mi trudili da budemo liberalni i gledamo šire, bez predrasuda, meni ovo izgleda kao marketinški trik”, kaže Katarina i napominje da te slike koje objavljuje na Instagramu nisu prihvatljive.

“Jedan apekt ne smemo da izgubimo iz vida. Devojčicu na Instagramu prati veliki broj ljudi. Verujem da su u većini njeni vršnjaci. Nažalost, ovo može potencijalno postati i trend. Devojčice koje nju slepo prate, kojima je ona uzor, jer ona radi veliki broj kampanja, ona nosi skupe stvari i nažalost veliki broj devojčica će to prihvatiti kao nešto čemu treba da teže. A šta može da radi devojčica od 8 godina u vezi? Meni ovo ‘miriše’ na nešto što je mama preuzela da bi zaradila dodatni novac jer očigledno od svih tih reklama ne zarađuje dovoljno”, ističe Katarina i dodaje da to nije prihvaltljivo ponašanje.

Joneva naglašava i da postoji veliki rizik od “predatora” na Internetu.

“Moram da naglasim zašto ovo jeste nebeznedno. Sama seksualizacija njenog izgleda, provokativnost, kako se ‘pući’ pred kamerom, kako se oblači i slično, razlog je zbog kojeg je potencijalno na meti predatora. Ona je objavljivala storije, i danas je napisala da joj mnogo stariji muškarci pišu i kažu da žele da je upoznaju… Zato smatram da je ovakva vrsta ponašanja apsolutno nebezbedna.”

Da li ima ovakvog ponašanja u Srbiji?

“Sada će me verovatno veliki broj mama sa Instagrama zamrzeti. Izvinjavam se, ali postoje pokušaji zapravo. Viđamo mame koje verovatno imaju višak slobodnog vremena pa otvaraju devojčicama samostalne profile i zaista ih predstavljaju na malo erotičniji, provokativniji način. Opet negde mislim da je to zbog finansijskih pobuda, jer veliki broj firmi želi da plati reklame sa decom. Ali, ovakvih radikalnih situacija nisam primetila.

Da li postoje pokušaji?

Da, imaju i na stotine hiljada pregleda, nekome je to simpatično da prati… Ne znam, ali moram da zamolim mame da malo više obrate pažnju na fotografije devojčica, pre svega, jer te fotografije mogu da završe na nepriličnim sajtovima, neko može da skrinšotuje tu fotografiju da služi kasnije za ucenu, za prodaju ili može konkretno da služi predatorima i pedofilima za njihove mračne pobude. Samo malčice više da obratimo pažnju na naše devojčice jer verujem da među njima nekih koje ne žele da budu manekenke i modeli kada porastu, nego žele da budu i naučnici. Prosto da ih ohrabrimo da malo više idu u tu stranu, nego u seksualizaciju”, apelovala je Katarina Jonev.

 

Izvor: Mondo

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kod kuće se opuštamo i postajemo svoji – u najgorem izdanju. Za koga da se sređujemo? Za partnera, decu, mačku?

I tako, godinama, polako se pretvaramo u ljude koje ni sami ne bismo želeli da sretnemo na ulici.

Stigla REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE – proverite tačne odgovore

Nakon polaganja testa iz matematike u okviru male mature, đaci su samo na korak do kraja - sutra test iz izbornog predmeta

Važno za srednjoškolce: Kada će početi da se polaže DRŽAVNA MATURA

Odlagana iz tehničkih razloga, državna matura će se ipak polagati nakon probne verzije

Zar je moguće da su u ovoj državi konji plaćeniji od učitelja?

Priprema za život se ne može dešavati u zatvorenim sobama zvanim učionica, ako nam je iskreno stalo do škole po meri deteta

Za dobrotu je potrebna samo prilika koju treba iskoristiti (VIDEO)

Jedna sitnica može probuditi dobro u svakom čoveku, potrebno je samo prepoznati priliku i učiniti dobro delo

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img