Novogodišnji koncerti za decu Simfonijskog orkestra RTS-a na Kolarcu

U subotu i nedelju, 28. i 29. decembra održavaju se novogodišnji koncerti male škole bontona „Kako se sluša koncert“. Na programu je simfonijska bajka „Peća i Vuk“ Sergeja Prokofjeva.   Ovaj program namenjen je deci predškolskog i školskog uzrasta, ali i ostalim zainteresovanima. Voditelj/moderator, Miloš Milovanović, dočekuje decu ispred Kolarca i uvodi ih u holove, […]

U subotu i nedelju, 28. i 29. decembra održavaju se novogodišnji koncerti male škole bontona „Kako se sluša koncert“. Na programu je simfonijska bajka „Peća i Vuk“ Sergeja Prokofjeva.

 

Peća i vuk simfonijska poemaOvaj program namenjen je deci predškolskog i školskog uzrasta, ali i ostalim zainteresovanima.

Voditelj/moderator, Miloš Milovanović, dočekuje decu ispred Kolarca i uvodi ih u holove, garderobe, upoznaje ih sa “pravilima ponašanja” u koncertnoj dvorani, ali ih izvodi i na scenu, gde je u toku priprema generalne probe, upoznaje ih sa instrumentima na sceni, a potom zajedno sa njima prati koncert koji je specijalno pripremljen za tu priliku.

Cilj tog projekta je da kod najmlađih sugrađana razvije kulturu slušanja i posećivanja koncerata bez obzira na njihovo muzičko obrazovanje, s obzirom da se navika praćenja muzike u živom izvođenju stiče i razvija u najranijoj mladosti, a kasnije postaje važan segment u formiranju ličnosti.

U muzičkom delu programa učestvuje Simfonijski orkestar RTS sa dirigentom Bojanom Suđićem. Na programu je simfonijska bajka „Peća i vuk“ Sergeja Prokofjeva.

Poznata priča o dečaku Peći koji uspeva da uhvati vuka inspirisala je Prokofjeva da na pristupačan način, koristeći naratora i maštovita muzička rešenja, upozna decu sa instumentima koji čine simfonijski orkestar. Tako temu ptica svira flauta, lik mačka je povren klarinetu, temu patke donosi oboa, dok Peću ovaplućuju gudački instrumenti, a lovca zvuk timpana. Ovo delo je doživelo veliki broj različitih pozorišnih i filmskih produkcija.

Cena ulaznice je 100 dinara.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img