Snežana Golić: Tradicionalno i moderno roditeljstvo

U susret našoj sledećoj tribini o roditeljstvu, koja će se održati 19. maja u Kulturnom centru Novog Sada, sa učesnicima razgovaramo o tradicionalnom i modernom roditeljstvu, što je i tema predstojećeg događaja u organizaciji Detinjarija.

Snezana Golic pedagog

O meni

Kažu da ako radiš ono što voliš , nikada nisi na poslu. Tako je sa  pedagogijom i sa mnom. To nije lak posao, ali je prava i iskrena  ljubav između dece i roditelja moj „matrijal za rad“. Meni je to dovoljna motivacija, ma koliko ta ljubav skrenula sa puta u nekom momentu.
Inače sam mama dvoje klinaca i to je vaoma važan deo mene.
Uporna sam u verovanju da mogu da promenim svet. Malo po malo, svakoga dana tražim nove puteve za ispunjenje te moje misije. Hvala vam, Detinjarije moje, što mi pomažete!

Tradicionalno i moderno roditeljstvo?

Zanimljivo je kritički posmatrati svet oko sebe, analizirati, pa sve što saznaš uklopiti u mozaik svog života, intresovanja i težnji. Recept ne postoji, ali svakako možemo dugo da pričamo o „sastojcima “ koji su nam poznati od davnina ili su najmodernije generacije. Biti obavešten, osvešćen i budan, tu je ključ. Tradicija nam je donela puno mudrosti, iskustava… ali i najnovija istraživanja logično nam pokazuju nove puteve. Idemo od teme do teme i iz svakog perioda uzimamo najbolje.

Kako način na koji sam vaspitana utiče na to kako pristupam životu i radim svoj posao?

I pored velike strasti prema pedagogiji, moje nepoverenje u struku potiče upravo iz saznanja da lično, privatno iskustvo previše utiče na naše stavove.
Ne sporim da postoje nedvosmisleno ispravni putevi psihologije i pedgogije, koji nam pomažu da prihvatimo, sagledamo, osetimo… životna dešavanja, ali postoje i diskutabilna tumačenja od strane stručnjaka.
Iz navedenih razloga, često rečenicu počinjem sa „Moje mišljenje je…“ .
S obzirom da smo i brat i ja ostvateni,  zadovoljni i u skladu sa okolinom, nemam razloga da sumnjam u model vaspitanja svojih roditelja. Šta više, u mom radu se prepoznaju njihovi uticaji, jer su oboje veoma cenjeni profesori.

Tribina roditeljstvo Novi Sad

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kod kuće se opuštamo i postajemo svoji – u najgorem izdanju. Za koga da se sređujemo? Za partnera, decu, mačku?

I tako, godinama, polako se pretvaramo u ljude koje ni sami ne bismo želeli da sretnemo na ulici.

Stigla REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE – proverite tačne odgovore

Nakon polaganja testa iz matematike u okviru male mature, đaci su samo na korak do kraja - sutra test iz izbornog predmeta

Važno za srednjoškolce: Kada će početi da se polaže DRŽAVNA MATURA

Odlagana iz tehničkih razloga, državna matura će se ipak polagati nakon probne verzije

Zar je moguće da su u ovoj državi konji plaćeniji od učitelja?

Priprema za život se ne može dešavati u zatvorenim sobama zvanim učionica, ako nam je iskreno stalo do škole po meri deteta

Za dobrotu je potrebna samo prilika koju treba iskoristiti (VIDEO)

Jedna sitnica može probuditi dobro u svakom čoveku, potrebno je samo prepoznati priliku i učiniti dobro delo

Pratite nas

KOMENTARI

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img