8 saveta za uspeh koje mozete naučiti od dece

Deca nikada neće reći da su im ideje glupe i neće se ograničavati statistikama i verovatnoćama. Naprotiv, spremni su da hrabro koračaju ka svojim snovima.

Kada ste u potrazi za uspehom verovatno se fokusirate na knjige, mentore, predavanja i tako dalje. Ali da li ste ikada pomislili da pojedini odgovori trče oko vas? Deca su naše najveće blago stoga pogledajte šta možete da naučite od njih, prenosi Addicted2success.

Ne gledajte na svet očima punim cinizma

Ovo je veoma teško jer znate i sami koliko vam je puta neko skrenuo pažnju da neka osoba neće uspeti jer je idealista. Pitanje je koliko često i sami pravite takve izjave. Deca imaju tendenciju da gledaju stvari kakve zaista jesu i da prepoznaju njihovu pravu vrednost. Oni ne dozvoljavaju da negativnost utiče na njih. Zamislite koliko bi bilo divno da možemo da unesemo toliko pozitivnosti u svakodnevicu i pomognemo sebi i drugima.

Kako pripremate dete za uspeh?

Budite spremni da delite

Idite u bilo koju predškolsku ustanovu ili u osnovnu školu i videćete koliko je dece spremno da sa radošću podeli i kaže svoje dragocene predmete i ideje sa drugima. Kada deca imaju određeno iskustvo veoma su entuzijastični da ga prenose. Treba da prihvatite taj polet i otvorenost. Odrasle nesigurnost često zaustavlja na putu do onoga što žele. Počnite da hrabro koračate ka uspehu počevši od toga da otvoreno i hrabro iznosite svoje zamisli.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img