Krivio sam svoju ženu za nered u kući, i nisam bio u pravu

Prestao sam da gledam prljave sudove kao dokaz da moja žena po ceo dan sedi. Umesto toga, sam sam ustao i počeo da ih perem. Shvatio sam da to nije njen nered, već naš nered, i počeo više da uskačem.

Uvek se sve svodi na krivicu majke.

Iako živimo u doba partnerstva i jednakosti, kada nezaposlen otac nije retkost (i sam sam to neko vreme bio), bez obzira na okolnosti u porodici, ljudi za neurednu kuću uvek krive moju ženu.

To verovatno znam zato što sam i ja bio jedan od njih.

Ubrzo nakon što je predstala da radi i počela da ostaje kući sa decom, počeo sam da je osuđujem. Gledao bih stanje u kući i mislio “Imaš jedan posao! Jedan posao! Da se staraš o domu.”

Nikada mi nije palo na pamet da decu nije briga što usisavaš. Svejedno će prosuti pahuljice. Kada sam ih ja čuvao kod kuće, počistio bih ispod stola, i deset minuta kasnije, opet bi bilo prljavo. Naterao bih decu da pokupe igračke pre spavanja, a ujutro, čak i pre nego što bih ustao, već su bile rasute.

Ne želim da sudim o vašoj deci, ali moja su neverovatan izvor nereda.

Tako sam otkrio da je briga o domu zapravo zbir milion poslova koji zahtevaju puno radno vreme. Moja žena je domaćica, vaspitačica, učiteljica, medicinska sestra, šofer, psihoterapeut, kuvar, vanredni učenik, školski volonter, pomagač komšijama i još mnogo toga.

Pre par godina, Mel i ja smo se posvađali zbog kuće. Rekao sam da je sramota što tako izgleda i pitao je šta je radila ceo dan. “Ne može biti toliko teško održavati kuću čistom,” rekao sam.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Biljana Vasić: Zvono za razlaz je pisnulo i sve što je bilo, polako se zaboravlja

I tako do nove oluje, do novih nezananja, do sledećeg zaprepašćenja nad stvarnošću koju živimo, do narednog nagoveštaja da je balon pred pucanjem. A oluje su ćudljive. Nikada se ne zna koja će biti naša...

Danas se obeležava SVETSKI DAN MUZIKE

Svakog 21. juna širom sveta obeležava se svetski dan muzike - umetnosti u kojoj uživamo na razne načine

Crveni meteo-alarm za naredne dane – pročitajte šta to znači

Samo što je stiglo leto - temperature već tropske zbog čega stručnjaci najavljuju da će na snazi biti crveni-meteo alarm

Objavljena rešenja za TEST IZ IZBORNOG PREDMETA – mala matura 2024

Poslednji test koji su mali maturanti polagali bio je iz predmeta koji su sami odabrali

Pratite nas

KOMENTARI

2 COMMENTS

  1. Samo da dodam da kod nas ovo ide i dalje…Osudjuju se cak i zaposlene mame koje pored svega ovoga imaju i naporan posao…

  2. Kamo lep sreće da sam našla muža koji će da me razume on dođ sa posla mrtav umiram počne da kuka kako ne može više a ja radila, raspremila kuću, presvukla dete pet puta nahranila ga isto toliko igrala se sa njim, i spremila ručak i opet nađe paučinu na zidu i zvoca kako je nisam očistila mesec dana. Ma to su sve bagra pokvarena sami deset dana kada bi ostali sami da nemaju novca za kafanu i da moraju sami sebi da spremaju ručak i da peru veš videli bi kako je nama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img