Kuvar „Dorina riznica“ – ispovest i LCHF recepti jedne mame

Pročitala sam sve dostupne tekstove o LCHF ishrani, istraživala koji bi LCHF recepti bili najbolji za nju, čitala tuđa iskustva…

Izbacila sam pšenicu i šećer i već posle samo dve nedelje sam osetila drastične promene. Nije bilo tromosti, nadimanja i ono što je meni bilo najbitnije, problem sa prejedanjem je počeo da jenjava.

Moja ćerka ima jako redak oblik tumora koji je po prirodi benigni, ali izuzetno agresivan, razarajući i sklon recidivima. U svetu nema mnogo slučajeva, pa je samim tim i statistika oskudna. Lečenje je skoro pa napamet. Hirurgija nije dala značajan rezultat, hemioterapija nije dala značajan  rezultat. Neko vreme smo bivali mirni i svaki put se tumor vraćao.

Trenutno je u stanju mirovanja i otvorile su nam se neke mogućnosti da probamo sa homeopatijom. Uz homeopatiju, preporučena nam je ni manje ni više nego LCHF ishrana. I sve što mi je godinama izazivalo strah i nepoverenje, postalo je nada za neki kvalitetniji i bolji život. Ali kako početi?

mama i beba

Kako detetu od osam godina totalno preokrenuti ishranu, navike, život?

Neću lagati da je bilo lako…i neću lagati da se nisam  bojala više nego ikada. I bez obzira na sve, čvrsto sam rešila da budem podrška svom detetu i dam sve od sebe da ona sve to prihvati na najbezbolniji način. Dva, tri meseca je kuhinja bila sav moj svet – a kad nisam bila u kuhinji, onda sam tražila recepte, informacije, iskustva po internetu. Sada odjednom skoro ništa nisam imala da kupim u prodavnici, sve sam morala sama da napravim. Trebalo je detetu spremiti nešto za užinu da ponese u školu. Da bude ukusno, da lepo izgleda, a sve se totalno razlikovalo od onoga na šta je ona navikla i što joj se dopadalo.

Gomila i gomila neuspešnih pokušaja koji su završavali u kanti. Bilo je i suza, neprospavanih noći… Napravim nešto i puna nade joj odnesem da proba, a ona samo kaže – ne svidja mi se.

Da li je jela, šta je jela, da li joj je bilo dovoljno, da li je pojela sve što treba jednom mladom organizmu? A šta ako joj padne imunitet, šta ako se razboli, šta ako se stanje pogorša? Milion pitanja i još više strahova.

Pročitala sam sve dostupne tekstove o LCHF ishrani, istraživala koji bi LCHF recepti bili najbolji za nju, čitala tuđa iskustva… Ima logike, ima objašnjanja, odgovora, argumenata. I sve bi bilo tako lako da sam samo ja u pitanju, da to isprobavam na svojoj koži., ali je mnogo teško takvu odluku doneti u ime nekoga. Pogotovo u ime svog deteta.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img