Mama, ne moraš da budeš SUPER ŽENA

Ne moraš da budeš SUPER mama, SUPER supruga, SUPER profesionalac. Ne moraš da budeš SUPER ŽENA

Svaka savesna mama želi i teži da bude SUPER mama, najbolja na svetu. Svakom detetu treba mama, SAMO mama. Ne super žena.

Većina poruka majci počinju sa “nisam stigao da ti kažem” ili “voleo bih da sam rekao ranije, ali sada je kasno”. Jedan od takvih tekstova,  prenosimo u nastavku:

 

“Mama, 

Ne moraš da vodiš računa o svemu. Ne moraš da budeš SUPER mama, SUPER supruga, SUPER profesionalac. Ne moraš da budeš SUPER ŽENA. 

Jer, kada se tvoje telo umori, jednog dana, malo ko će se sećati da si pokušavala da budeš sve ove super osobe u jednoj. 

Zato, ostavi kućne poslove za kasnije. Idi prošetaj parkom, kreni u teretanu, idi u šoping, kupi sebi odeću, idi u salon lepote… Budi TI, brini o SEBI, voli SEBE i uradi to SAMO ZA SEBE. 

Deca će odrasti, muž ponekad ode, poslovi nađu zamenu, a kuća će se prljati stalno iznova i iznova… Ali ti nećeš imati drugu šansu. “

 

Dragi svi, nemojte da bude kasno. Recite svojoj majci da vam nije bitno da li je danas stigla da spremi svež doručak, ručak i večeru, ili da sredi kuću pod konac, već kako se ona danas oseća. Nažalost, u želji da sve bude savršeno, mame često zaborave da su samo ljudi. Budite tu da ih podsetite da ne moraju ništa, sem da vas bezuslovno vole.


Pročitajte i: Kako na jedan običan dan gleda mama, a kako dete


Drage mame, pročitajte ovaj tekst koliko god puta treba da biste shvatile da deci nije bitno da sve stignete da uradite i da sve bude savršeno. Ono čega će se deca sećati ste vi, vaš osmeh, vaše prisustvo i vaša energija. Ako vi budete umorne i nervozne, tako će vas i pamtiti. I niko, ama baš niko neće se sećati da li je kuća bila usisana svaki dan. 

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img