Mame, vreme je za predah!

Većina mama, bilo da odgajaju prvorođenče ili da pored bebe imaju još jedno malo dete, ili čak i više, najčešće su u minusu kada je reč o vremenu koje posvećuju sebi.

“Beba spava, mama spava” je savet koji svi sa lakoćom udele porodilji, samo je pitanje koliko je on zaista realan. Većina mama od trenutka kada spusti usnulu bebu u krevetac, kreće da juri po kući ne bi li završila što više obaveza dok se njeno mezimče ne probudi. Veš, sudovi, ručak, a zatim i avantura pripreme dohrane za bebu, su neke od obaveza koje mame pokušavaju da završe dok im beba spava. Međutim, taj period spavanja je obično prekratak za ovu listu obaveza. Kombinuj uvedenu namirnicu sa onom što se tek uvodi, pa ono što beba voli sa onim što manje voli, pa onda ono što beba nije jela već par dana, sa onim što imamo u frižideru, a da, najpre, to sve bude zdravo i bezbedno. Tako izgleda meni koji pravi jedna mama svojoj bebi.

Kako svaka mama želi najbolje svojoj bebi, najčešće spremanje obroka obavlja ona lično. Od nabavljanja namirnica, svežeg voća i povrća sa proverenih farmi, kupovina na pijaci od, isključivo, bakica sa maramama, do detaljnog pranja po metodi “listić po listić”, i same termičke obrade u naznačenim sekundama.

A može li se ipak napraviti predah? Može i preporučljiv je. Kako? Pre svega neke aktivnosti trajno skloniti sa liste, ne treba se opterećivati detaljnim sređivanjem stana, prozorima i zavesama, važnije je da mama bude rasterećenija, opuštenija, raspoloženija… Rešenje je svakako i u prihvatanju svih saveta za uštedu vremena. Jedan od načina da se uštedi na vremenu jeste da poslušamo i preporuku pedijatara i da bebi serviramo ručak u parku iz staklene teglice nekog od renomiranih proizvođača. Ne treba imati dilemu, kada su od pouzdanog proizvođača, one su siguran izbor, praktične, kontrolisanog su porekla i kvaliteta, i vrlo su jednostavne za upotrebu. Većina njih sadrži probiotik bifidobakteriju koja blagotvorno deluje na ravnotežu crevne flore. I zato njihov čarobni sastojak: obezbeđuju predah! Pa iako mamama ovo jesenje vreme ne dopusti da sa bebom odu na dužu šetnju u park, ostaje im da poslušaju savet sa početka “beba spava, mama spava” i odremaju sa svojom bebom.

Lino kašice

Posvećujući pažnju potrebama beba, u saradnji sa pedijatrima i nutricionistima, kompanija Podravka razvila je dve linije prvih nemlečnih obroka za odojčad.

jabuka-keks-flat-1Lino kašice od žitarica sa kombinacijama heljde, prosa i riže, zatim riže sa bananom i riže sa jabukom i šargarepom, se pripremaju sa vodom. S obzirom da sadrže vitamine koji pozitivno deluju na imunitet deteta, predstavljaju siguran, praktičan i kvalitetan izbor za prve nemlečne obroke beba.

Lino voćne kašice, 8 različitih ukusa, su hranljive i lako varljive, blagog i prijatnog ukusa sa visokim procentom voća kontrolisanog porekla i kvaliteta, bez dodatnih zaslađivača, šećera, glutena, konzervansa, boja i aroma. Velika prednost Lino voćnih kašica je i u tome što se nalaze u staklenim, sterilnim, čašicama i zgodne su za upotrebu, pa se bebi mogu dati u svakom trenutku.

Obe linije proizvoda napravljene su u skladu sa najsavremenijim tehnološkim postupkom i po ispitanim receptima koji osiguravaju nutritivnu vrednost i poseduju sertifikate koji to i potvrđuju. Promovišući zdrav način ishrane, kompanija Podravka podržava stav da je dojenje, kao prirodan način prehrane, važan faktor za pravilan rast deteta.

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Da li će onaj ko nasrne na prosvetare ići u zatvor

Najavljene izmene Krivičnog zakonika podelile stručnu javnost na one koji smatraju da će prosvetni radnici biti zaštićeniji i druge koji su mišljenja da je reč o krivičnopravnom populizmu

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img