Pet najvećih zabluda savremenog društva o majčinstvu

Moramo da preispitujemo ove zablude u svakom smislu, da ukazujemo na načine na koje je savremena zapadna kultura izneverila žene i da pružamo podršku majkama svuda i u svakom trenutku.

Druga zabluda: Treba da solidno zarađujete

Zanimljivo je uporediti iznose primanja koji su različitim ljudima „potrebni” da zasnuju porodicu. Jednom mi je jedan inženjer, koji je završio Harvard, rekao da njegova plata nije dovoljna da priušti decu.

Ta izjava je prosto smešna.

Muž i ja trenutno živimo takoreći ispod granice siromaštva i dobro se snalazimo. Štaviše, ljudi širom sveta podižu decu čak i s manje novca. Znači li to da su deca besplatna ili da s bilo kojim kućnim budžetom možeš biti jedna od onih „savršenih” majki koje kače slike na Instagram? Naravno da ne.

Da li to znači da ne treba da snosiš finansijsku odgovornost za svoje dete? Nipošto. To međutim znači da postoje sredstva koja su dostupna ženama iz svih staleža. Dakle, ako želiš da zasnuješ porodicu ili neočekivano zatrudniš, nemoj da se brineš – ti to možeš! Ne dozvoli da te bilo ko ubeđuje u suprotno.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img