Pet saveta roditelja Novaka Đokovića za odgajanje srećnog i uspešnog deteta

Dijana i Srđan Đoković otkrivaju roditeljske tajne: 5 saveta za odgajanje srećnog i uspešnog deteta kao što je Novak

roditelji novaka djokovicaNajbolji svetski teniser Novak Đoković svoj uspeh u velikoj meri duguje svojim roditeljima Srđanu i Dijani, koji su podelili nekoliko saveta koje bi svaki roditelj trebalo da usvoji.

Njegovi roditelji, Dijana i Srđan Đoković, podržavaju svog sina od malih nogu, a o tome koliko je podrška najbližih važna u postizanju uspeha deteta ispričao je otac najboljeg tenisera sveta.

Srđan i Dijana podelili su nekoliko saveta koje bi svaki roditelj trebalo da usvoji.

1. Budite realni kada očekujete nešto od svog deteta.

Jedna od najvećih grešaka nekih roditelja je to što previše očekuju od svoje dece. Dete kome su nametnuti nerealni zadaci ne samo da neće uspeti da ih ostvari već će se zbog toga osećati loše, misleći kako nije dovoljno dobro. Nasuprot tome, dete kome su zadati realni ciljevi koje može da ispuni verovaće u svoje sposobnosti i osećaće se srećno i zadovoljno, piše portal Blic žena.

Srđan Đoković pričao je o periodu otkrivanja Novakovog talenta i ukazao na to koliko je bitno da roditelji sagledaju mogućnosti svog deteta iz ugla realnosti, bez umišljanja da je njihovo dete superheroj samo zato što ga oni toliko vole:

“Potpuno je prirodno da volimo našu decu najviše na svetu i da želimo da ona postanu najbolja u tome što rade, ali ponekad i preterujemo. Jelena Genčić rekla je da posle Monike Seleš nije videla tako talentovano dete, ali nisam ostao kod njenog mišljenja, već smo pitali i druge stručnjake i, kada su svi to rekli, onda je bilo najnormalnije da uložimo sve što je u našoj moći.”

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Biljana Vasić: Zvono za razlaz je pisnulo i sve što je bilo, polako se zaboravlja

I tako do nove oluje, do novih nezananja, do sledećeg zaprepašćenja nad stvarnošću koju živimo, do narednog nagoveštaja da je balon pred pucanjem. A oluje su ćudljive. Nikada se ne zna koja će biti naša...

Danas se obeležava SVETSKI DAN MUZIKE

Svakog 21. juna širom sveta obeležava se svetski dan muzike - umetnosti u kojoj uživamo na razne načine

Crveni meteo-alarm za naredne dane – pročitajte šta to znači

Samo što je stiglo leto - temperature već tropske zbog čega stručnjaci najavljuju da će na snazi biti crveni-meteo alarm

Objavljena rešenja za TEST IZ IZBORNOG PREDMETA – mala matura 2024

Poslednji test koji su mali maturanti polagali bio je iz predmeta koji su sami odabrali

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img