Da li ste majka – narcisoidni egzibicionista?

Pošto njena deca svetu šalju sliku o njoj samoj, ta deca moraju biti savršena. Ukoliko ne ispune njena očekivanja, sledi razočarenje i bes.

 

6.  Ćudljiva je i sklona ispadima kad joj se ne povlađuje

Čim stvari nisu po njenom i više nije u centru pažnje, od srećne  mame pretvara se u razjarenu. Ne dozvoljava da iko ima drugačije viđenje situacije od njenog. Kada se muž ili deca ne slažu sa njom, shvata to kao lični napad. Uglavnom joj svi popuštaju radi mira u kući.

7. Neprestano se meša u živote svoje dece

Budući da je zavisna od tuđe pažnje, sklona je da se ubacuje svugde, naročito zato što smatra da niko ne ume da radi stvari tako dobro kao ona. Naturiće pomoć svojoj deci oko školskih zadataka, a onda preuzeti sve zasluge. Pokušaće da se ubaci u društvo svom detetu jer će joj smetati da ono ima drugove sa kojima provodi više vremena nego sa njom. Smetaće joj svaki znak da njena deca rastu i da im je sve manje neophodna. Može da se desi i da flertuje sa momkom svoje ćerke, ili da insistira da zna intimne stvari svoje dece.  Primer: Majka je zabrinuta da će devojka njenog sina zatrudneti i da će mu to upropastiti život. Zbog toga mu pretresa lične stvari i pobesni kada pronađe kondome, zahtevajući od njega  da je izveštava o svim detaljima svog privatnog života.

 

 

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img