Dr Komarovski: Kako pravilno započeti novu godinu da bi stvarno bila srećna

Ove godine probajte da se usredsredite na roditeljstvo, ali tako da se u novogodišnjim obećanjima i odlukama ne svede sve na "2016. biću bolji roditelj".

dr komarovski pedijatar ruskiNovogodišnji roditeljski kodeks

Početkom godine stalno obećavamo sebi da ćemo ovog puta stvarno preduzeti nešto. Ta tradicija postoji verovatno otkad se slavi Nova godina.

Prvo na šta pomišljamo sa dolaskom Nove godine jesu dugoročni, veliki, ambiciozni planovi, koji više liče na program neke političke partije nego na realne ciljeve koje običan čovek može postići za sledećih 365 dana. I tako iz godine u godinu: više sportskih aktivnosti, dijeta, štednja, zdrav život, manje posla više slobodnog vremena… Ovim ciljevima se nema šta prigovoriti, svi su oni korisni. Ali, ljudski je odstupiti od zacrtanih planova, dozvoliti sebi male slabosti, zar ne?… E, baš zbog toga, bilo bi dobro postaviti kao cilj nešto konkretno, merljivo, proverljivo a time i dostižno. U suprotnom, bojim se da smo unapred osudili sebe na neuspeh!

Pročitajte i: 14 genijalnih citata čuvenog ruskog pedijatra

Ove godine probajte da se usredsredite na roditeljstvo, ali tako da se u novogodišnjim obećanjima i odlukama ne svede sve na „2016. biću bolji roditelj“. Treba da formulišemo jedan ili dva sasvim konkretna cilja u vezi s roditeljstvom i da se fokusiramo na njih. Jasno je da je mnogo lakše reći nego uraditi, ali evo nekoliko koraka od kojih možete početi.

Prvo i prvo, analizirajte i ocenite svoje roditeljevanje u 2015. Evo nekoliko aspekata sa kojih možete posmatrati svoje postupke, odgovarajući na jednostavna pitanja:

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kod kuće se opuštamo i postajemo svoji – u najgorem izdanju. Za koga da se sređujemo? Za partnera, decu, mačku?

I tako, godinama, polako se pretvaramo u ljude koje ni sami ne bismo želeli da sretnemo na ulici.

Stigla REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE – proverite tačne odgovore

Nakon polaganja testa iz matematike u okviru male mature, đaci su samo na korak do kraja - sutra test iz izbornog predmeta

Važno za srednjoškolce: Kada će početi da se polaže DRŽAVNA MATURA

Odlagana iz tehničkih razloga, državna matura će se ipak polagati nakon probne verzije

Zar je moguće da su u ovoj državi konji plaćeniji od učitelja?

Priprema za život se ne može dešavati u zatvorenim sobama zvanim učionica, ako nam je iskreno stalo do škole po meri deteta

Za dobrotu je potrebna samo prilika koju treba iskoristiti (VIDEO)

Jedna sitnica može probuditi dobro u svakom čoveku, potrebno je samo prepoznati priliku i učiniti dobro delo

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img