Priče u prolazu: Heroj ulice 

Sutra puni 4 i njegov je ceo svet. Znam zašto. Ja sam mu mama. 

Piše: Ivana Mićić, Mama zašto

Sutra puni 4. Zna sam da obuje patofne. Ne zna tačno koja je leva a koja desna ali zna da čičak za kopčanje mora da gleda u vrata a ne u drugu patofnu. Ne zna zašto, to mu je rekla mama.

Sutra puni 4. Zna sam da pere zube. Ne zna tačno koliko ih ima, niti koliko je besanih noci bilo zbog svakog zuba koji je nicao ali zna da se gornji peru kako kiša pada a donji kako raste trava. Ne zna zašto, to mu je rekla mama.

Sutra puni 4. Zna da je to samo igra i da ne treba da se plaši kada se vrata starog lifta u zgradi naglo zatvore i ostane sam unutra. Zna da treba da pritisne magično dugme sa dva trougla i da će se vrata opet otvoriti a on biti pobednik. Ne zna zašto, to mu je rekla mama.

Sutra puni 4. Voli da baca stvari kroz prozor stana i zvoni ljudima na vrata i interfone i pobegne kada se nezgodni komšija pojavi na vratima. To ne treba da radi ali je strašno zabavno i zna da je i ona to radila.. a nekada i dalje radi jer je to zabavlja. Ne zna zašto, to mu je rekla mama.

Sutra puni 4. Na rođenju je dobio neke super moći pa ga nikada ne boli kada vadi krv ili prima infuziju u bolnici 7 dana bez prekida jer je pio galone slane vode na moru. Ne zna zasto deca plaču kod doktora, on se tamo bas zabavlja. Ne zna zašto, to mu je rekla mama.

Sutra puni 4. Pre nego što se rodio nije bio beba u maminom stomaku. Pre bebe bio je zvezda a tata mu je rekao da nije bio Zvezda već Partizan. Ne zna zašto, to mu je rekla mama.

Negde u daljini radio svira dobro poznat stih:
“Prisiljen da razmišljam, shvatio sam sve… nisam rođen da budem heroj.. o ne, ne, ne..“

Ipak, u nekim njegovim noćima i danima, u nekim grčevima, bolnim zubima, prohodavanjima i padanjima, u nekim trovanjima i glistama, nekim krvavim kolenima i nosevima, nekim zaglavljenim liftovima i ledenim bolničkim sobama uspeh na trenutak biti heroj…

Sutra puni 4 i njegov je ceo svet.
Znam zašto.
Ja sam mu mama.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img