10 stvari koje će vas lansirati među omiljene buduće svekrve ili tašte

Loš odnos između svekrve i snaje može da inficira celu porodicu. Najviše treba da mislite na vašu decu i učite od vaše svekrve kakva svekrva tj. tašta da budete ili ne budete

Piše: Mommy hasn’t got a clue 

Nema napretka u onoj porodici u kojoj nema sloge. Odnos svekrve i snaje je često kamen spoticanja. Muškarci uglavnom uspevaju da  šarmantno održavaju komunikaciju sa tazbinom. Žene sve više primaju lično, pa se lakše uvrede i imaju turbulentniji odnos sa muževom porodicom zbog toga.

Ukoliko imate svekrvu koja vam je kao druga mama, onda imate izvrsnu učiteljicu koja će vam pokazati kako da održavate dobar odnos sa partnerima vaše dece kada stupe u brak.

Ukoliko vam je, pak, zapala svekrva koja je teška kao Trepča tj. nimalo laka za održavanje nemojte da očajavate. U svakoj nevolji može da se nađe nešto dobro. Npr. ukoliko imate nizak pritisak, jedan sat provedem sa svekrvom ovog tipa ima odmah da ga podigne.

Možda imate problema sa besom tj. kratak fitilj, pa ko će bolje da vas nauči da se obuzdate, dok brojite do sto nego muževa mama. Šalu na stranu, svekrva sa kojom nije lako uspostaviti prijateljski odnos će vas naučiti šta NE treba da radite, ukoliko želite da budete dobre sa snajama i zetovima.

Loš odnos između svekrve i snaje može da inficira celu porodicu. Najviše treba da mislite na vašu decu i učite od vaše svekrve kakva svekrva tj. tašta da budete ili ne budete kad dođe red na vas da ženite sina ili udajete kćerku.

Kako biste bili omiljena svekrva ili tašta jednog dana, počnite da se pripremate za tu ulogu dok su deca još uvek pod vašim krovom.

1. Prihvatite da će vam deca odrasti i da im nećete više biti preko potrebni.

Sama pomisao na to  boli. Mame se čitav život brinu o deci, lebde nad njima i strepe da li će nešto da im se dogodi. Samo mame mogu svoje odrasle sinove da zovu dečacima ili momcima, čak i kad im je kosa već odavno osedela. Bez obzira što jedva čeka da joj se sin oženi, a kćerka uda, teško je prepustiti brigu o njenoj deci drugoj ženi ili čoveku i distancirati se malo od dece kako bi mogli da žive kako im volja.

2. Pronađite neki hobi.

Muškarci uglavnom imaju neka svoja interesovanja i razvijaju karijeru, pored toga što učestvuju u odgajanju dece, dok su žene pretežno fokusirane na porodicu.

Nije loše baviti se nekim hobijem koji vas ispunjava, za koji ćete imati vrlo malo vremena dok su deca manja, ali kako budu odrastala i postajala sve samostalnija, imaćete više prostora da se bavite sa nečim što vas inspiriše i što vam ulepšava dan.

 

Bez obzira da li je to otkrivanje zanimljivih recepata, dekorisanje torti, pisanje, ručni rad, ples, bavljenje baštovanstvom ili nešto drugo, bitno je da vam prija i čini da se osećate zadovoljnije.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kako da upravljate svojim finansijama – ako vam to nije jača strana

Donosimo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da upravljate svojim finansijama - ako vam to inače ne ide od ruke

Uputstvo za popunjavanje LISTE ŽELJA – mala matura 2024

Popunjavanje liste želja prethodi upisu u željenu srednju školu - pročitajte uputstvo koje olakšava ispunjavanje svih koraka

Raspoređivanje učenika za upis u srednje škole – video uputstvo

Upis u srednju školu sledi nakon popunjavanja liste želja i nakon raspoređivanja učenika na osnovu lista opredeljenja

KONAČNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA – mala matura 2024

Na zvaničnom portalu Moja srednja škola objavljeni su konačni rezultati završnog ispita

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img