10 stvari koje će vas lansirati među omiljene buduće svekrve ili tašte

Loš odnos između svekrve i snaje može da inficira celu porodicu. Najviše treba da mislite na vašu decu i učite od vaše svekrve kakva svekrva tj. tašta da budete ili ne budete

9. Prihvatite partnere vaše dece kao njihov izbor i poštujte to.

Ni vi niste želeli da vam roditelji biraju partnere, pa tako ne žele ni vaša deca. Bitno je da su srećni i zadovoljni u ljubavi. Ukoliko to nije slučaj, kad odrastu moraju da preuzmu odgovornost za sopstvene izbore i sami odlučuju o svom životu.

 

Posavetujte ih ukoliko vas pitaju za savet. Ako ne žele da se mešate, ništa vam neće vrediti uplitanje, jer ćete ih sa takvim stavom verovatno pre odgurnuti od sebe, nego dozvati pameti.

Svekrva koja je mirođija u svakoj čorbi i bdi nad snajom kako bi se pobrinula da ne zabušava i da bar obavlja koliko toliko pristojan posao brinući o njenom sinu i unucima i tašta čije oko sokolovo budno prati svaki zetov pokret kako bi bila sigurna da njenu kćerku tretira kao kraljicu, sigurno neće osvojiti titulu na izboru za omiljenu svekrvu tj. taštu.

10. Pronađite najbolje u partnerima vaše dece.

Kada vam deca zasnuju svoje porodice, nemojte im otežavati život lošim odnosom sa njihovim partnerima. Bez obzira da li je u pitanju odnos sa vašom snajom ili zetom, zapitajte se da li želite da budete u pravu ili imate mir u kući, kao i u sopstvenoj duši. Kad iz tog ugla budete posmatrali situaciju, biće vam lakše da neke stvari prećutite i manje zamerate.

Zanimljivo je kako o jednoj te istoj osobi ljudi mogu imati skroz različito mišljenje. Neko će reći da je dotična osoba super, dok će neko smatrati da je arogantna i uobražena.

 

Pokušajte jedan dan da posmatrate snaju ili zeta sa stavom kako imaju najbolju nameru, čak i ukoliko ne znaju da je iskažu na najbolji način. Izdržite danas, pa posmatrajte stvari iz tog ugla i sutra. Vremenom će vam preći u naviku da njihove namere ne shvatate kao loše i uspećete lakše da  nađete zajednički jezik. Više o životu u zajednici možete pročitati OVDE.

Na kraju krajeva, druge ljude ne možemo promeniti, možemo promeniti samo naš stav prema njima.

Izvor: Adria Daily

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img