10 stvari koje će vas lansirati među omiljene buduće svekrve ili tašte

Loš odnos između svekrve i snaje može da inficira celu porodicu. Najviše treba da mislite na vašu decu i učite od vaše svekrve kakva svekrva tj. tašta da budete ili ne budete

3. Ne zapostavljajte partnera.

Teško je održavati ljubavni žar, kad je žena umorna od kućnih obaveza, brige o deci i kad je muž umoran od posla i stresa koji isti izaziva. Međutim, nije nemoguće.

Potrudite se da budete ljubazniprema partneru, obradujte jedno drugo nekim sitnim poklončićem bez povoda s vremena na vreme i ne budite škrti u izjavljivanju ljubavi. Kad ste već izabrali dotičnog partnera za muža i on vas za ženu, valjda ste videli nešto dobro u njemu. Fokusirajte se na te njegove dobre osobine, jer ćete mane teško ispraviti.

Šta god da činite partneru, činite i sebi. Ne samo u braku, nego i u životu, naše misli i dela nam se vraćaju kao bumerang, tako da nam zavisno od njihove prirode donose sreću ili bol.

Kad deca porastu i odu svojim putem, ostaćete sa vašim partnerom i tad će više nego ikad na videlo izaći kvalitet vašeg odnosa. Ne dozvolite sebi da deca budu jedino što vas veže.

Zaista je lepo ostariti uz nekog, imati kvalitetan odnos sa životnim partnerom, predstavljati njegov izvor sreće i on vaš. Takođe vaš odnos sa partnerom je primer vašoj deci, kojim će se voditi u njihovim ljubavnim vezama, što je dovoljno jak razlog da se potrudite oko vašeg odnosa.

4. Potrudite se da imate dobar odnos sa svojom svekrvom.

Sa godinama ćete je verovatno bolje razumeti. Bez obzira što vam sad izlazi para iz ušiju zahvaljujući njoj, kad prođe nekoliko godina i deca malo porastu,  verovatno ćete joj odati priznanje u sebi da je bila u pravu za neke stvari. Ne za sve, ali za neke jeste.

Svakako vam zategnut odnos sa svekrvom neće doneti ništa dobro. Mama je jedna i ne može se zameniti, dok žena može. Tako da vam je pametnije da držite usta zatvorena i prelepite osmeh na njih kad gospođa mama počne da vam gunđa ili vas gleda popreko ukoliko uradite nešto što joj nije po volji. Mlađi ste i lakše ćete se vi prilagoditi njoj nego ona vama.

Ovako se to radi, širok osmeh da se svi zubi vide

Shvatite to kao sjajnu priliku da vežbate kako da izađete na kraj sa komplikovanim ljudima. Kad naučite da uspostavite dobru komunikaciju sa svekrvom ili muškarci sa taštom, umećete da izađete na kraj i sa drugim teškim ljudima.

Učite od vaše svekrve kakva god da je i nemojte da radite vašoj deci stvari koje ste zamerali njoj.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img