10 stvari koje će vas lansirati među omiljene buduće svekrve ili tašte

Loš odnos između svekrve i snaje može da inficira celu porodicu. Najviše treba da mislite na vašu decu i učite od vaše svekrve kakva svekrva tj. tašta da budete ili ne budete

7. Nađite vremena za sebe.

Nezadovoljna žena ne može da stvori srećan i harmoničan dom. Loše raspoloženje nam vremenom postane prirodno stanje i teško je isčupati se iz njega. Ukradite tu i tamo malo vremena za sebe tokom dana i iskoristite ga za brigu o sebi.

 

Radite vežbe, družite se,  imajte u torbi uvek neku knjigu, pa dok čekate u redu ili se vozite autobusom iskoristite to vreme da nahranite um sa nekim kvalitetnim štivom. Hranite se zdravo, negujte se i sa osmehom se radujte svakom novom danu.

Uživajte u životu maksimalno, kako ne biste imali razloga da se kajete i budete nezadovoljni kad ostarite.

8. Premostite generacijski jaz.

Dok sam bila mlađa, znala sam automatski da prevrnem očima čim čujem kako stariji izgovaraju: ‘U moje vreme to je bilo drugačije’ ili tome slično. Sad kad sam i ja mama uhvatim sebe kako započinjem rečenicu ‘U moje vreme…’ Međutim, trudim se da rečenice tog tipa sve ređe koristim.

Život ide svojim prirodnim tokom, stvari se menjaju i to treba prihvatiti kao nešto neizbežno. Deci treba usaditi prave vrednosti dok su manji i sopstvenim primerom ih voditi na putu odrastanja. Prihvatiti da će imati sopstveni stil, sami birati prijatelje i donositi odluke, koje nam se neće ponekad dopasti, ali kako drugačije da pronađu svoj put nego da misle sopstvenom glavom.

Možete samo da se nadate da ste ih naučili na vreme pravim vrednostima i pustite iz gnezda kad odluče da odlete i osamostale se.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img