10 stvari koje će vas lansirati među omiljene buduće svekrve ili tašte

Loš odnos između svekrve i snaje može da inficira celu porodicu. Najviše treba da mislite na vašu decu i učite od vaše svekrve kakva svekrva tj. tašta da budete ili ne budete

5. Vi ste majka vašoj deci, ali niste unucima.

 

Kad se porodite baka svojim ponašanjem ponekad čini da se osećate kao da ste maćeha sopstvenom detetu, a ne mama. Ne radi ona to zato što vas ne voli, već ima mnogo više iskustva od vas i nema poverenja u amatera kakav je novopečena mama.

Dok ne dođe vreme da vi budete baka uživajte maksimalno u odrastanju vaše dece i vaspitavajte ih prema sopstvenom nahođenju. Saveti sa strane umeju da budu korisni, ali poslednju reč imate vi.

Kad postanete baka, moći ćete mirne savesti da se povučete i prepustite snaji da vodi brigu o vašim unucima na svoj način, jer ćete znati da ste dali sve od sebe kada je bio vaš red da vaspitavate vašu decu.

6. Negujte prijateljstva.

Nemojte da se učaurite u porodičnom životu i prekinete kontakte sa vašim prijateljima. Uvek može da se odvoji malo vremena za poneki telefonski poziv ili za viđanje.

Kad vam deca zasnuju sopstvene porodice nećete padati u iskušenje da ih zivkate svaki čas, jer ćete imati drugarice koje će se obradovati vašem pozivu i sa kojima ćete moći da pričate do mile volje o deci, ali i da idete zajedno u pozorište, šetnju ili pohađate neki kurs.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img