8 stvari koje smo naučili nakon 100 dana bez prerađene hrane

Nakon otrežnjujućeg čitanja knjige Majkla Polana “U odbranu hrane”, porodica Lize Lik odlučila je da na 100 dana potpuno izbaci prerađenu hranu iz svog jelovnika.

To je značilo da nema brašna, šećera, mesnih prerađevina i nikakve upakovane hrane sa više od pet sastojaka.

Već je prošlo četiri godine od ovog porodičnog eksperimenta, i mada se ova porodica više ne drži svojih pravila toliko striktno, ipak su trajno promenili svoj način ishrane i nimalo ne žale za starim životom.

Na svom putu ka zdravijoj ishrani, naučili su osam stvari koje je Liza Lik podelila sa čitaocima sajta Majnd Bodi Grin:

  1. Lakše je nego što izgleda

Mada u početku promena može delovati teško, nakon nekog vremena čovek se na sve navikne, i izbegavanje prerađene hrane postaje mu sasvim prirodno. Važno je odlučiti se na prvi korak!

  1. Mnogo smo zdraviji

Nakon izbacivanja prerađene hrane iz jelovnika, imamo više energije, a muž i ja izgubili smo nekoliko kilograma Naša najmlađoj ćerki, koja ima blagu astmu, napadi su se značajno ublažili. a problemi sa tvrdom stolicom preko noći su nestali.

  1. Uvek čitajte spisak sastojaka

Jedini način da znate šta se zaista nalazi u hrani je da čitate spiskove sastojaka. Ako to nisu sastojici od kojih biste kuvali u svojoj kući, razmislite dvaput. Mi imamo pravilo da, kada kupujemo upakovanu hranu, ne sme imati više od pet sastojaka.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img