Brankica Damjanović: Od svih ljubavi najosetljivija sam na ljubav očeva

Otac - biser u školjci snage

Od ljubavi deca rastu i dobijaju je sa svih strana. Od prvih dana kad dođu na svet, od prvog dodira sa majkom, od prvog pogleda ponosnog oca na svoje dete… Dok ne dođu i druge ljubavi.

A o tome kako otac voli, kakva je to ljubav, kako se prikazuje i koliko znači, pisala je Brankica Damjanović:

„Od svih ljubavi najosetljivija sam na ljubav očeva. Nekako kao da je ta ljubav oduvek u senci majčinske ljubavi koja se i ne dovodi u pitanje.

Istina je, majka rađa i njena se veza sa detetom ne prekida presecanjem pupčane vrpce. I sama sam toliko puta svedočila onim trenucima kad majka oseti da li joj je dete dobro ili je u kakvoj nevolji. Majka je posebno biće u životu svakog od nas, ali ništa manje poseban nije ni otac.

Možda zato što sam u svom životu odrastala uz oca, naučila sam da prepoznajem svaki titraj na njegovom licu, da razaznajem i razlikujem uzdah olakšanja od uzdaha nade, sjaj u oku kad zasuzi od nepojamne radosti ili zbog kakve trenutne nemoći. Ljubav očeva je božanska. Tu su, bdiju, štite i čuvaju, raduju se i tuguju bez pompe kojoj smo mi žene sklonije. Od svih ljubavi najosetljivija sam na ljubav očeva.

Otac – biser u školjci snage.“

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img